Radulović: Vučić se okružio ljudima bez težine, kako Grčić može da vodi EPS 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Predsednik stranke Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da je jedna od najvećih greška predsednika države Aleksandara Vučića što se „okružio ljudima koji nemaju težinu“, poručivši da je Srbija „zemlja koja ima sve i ničija milostinja joj ne treba“.

„Ne može jedan Milorad Grčić da vodi Elektroprivredu Srbije (EPS). Nije samo on napravio probleme u EPS. Ne može čovek sa takvim kvalifikacima da bude na takvom mestu“, rekao je Radulović za TV Hepi koji je podsetio da je inženjer elektrotehnike.

On je naveo i da „većina naših političara, ako ne i svi, nema iskustvo iz realnog sektora, nisu se ničim bavili pre politike“.

Prema njegovim rečima, „veliki broj gradjana ima egzistencijalne probleme, a ne mora, jer je Srbija prebogata zemlja“.

„Mi imamo sve što nam je potrebno, nama ničija milostinja nije potrebna, ničija pomoć nije potrebna, ali moramo da uvedemo red, što sam ja hteo (kao ministar privrede), rekao je Radulović.

Govoreći o društvenim preduzećima, objasnio je da je hteo da se popiše imovina, da se proceni i naprave investicioni planovi, ali je to je bio veliki problem za ta preduzeća.

„To će morati da se uradi. U suprotnom, recimo EPS će – gde nema popisa imovine, nema procene ni investicionih planova – slabiti i onda će biti predmet prodaje. Recimo Nemci su zainteresovani, kao i za Telekom. Njihove kompanije žele da sve preuzmu na ovom prostoru, mi to treba da sprečimo“, naveo je Radulović.

Kako je naglasio, nema jakog društva bez jake domaće privrede, dok stane korporacije žele da udju, kupe domaće tržišta i sve zatvore.

On je rekao da se danas svet ne deli na desnicu i levicu već na globaliste, koji su za nadnacionalne strukture, neku vrstu svetske vlade, i na suvereniste, kao što je DBJ jer se zalaže za saradnju suverenih država.

„Tokom devedesetih je kroz propagandu mnogo auto šovinizma ušlo u Srbiju, ali mladi su to odbacili i to je jako značajno za nas“, istakao je Radulović, koji je rekao da je u Srebrenici bilo zločina ali da se nije desio genocid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari