Rašković Ivić: Narodna stranka će sarađivati sa koalicijom Moramo i DS 1Sanda Rašković Ivić Foto: Fonet/Nenad Đorđević (Arhiva)

Narodna stranka imaće svoju odbrničku grupu u Skupštini Beograda. Naših šest odbornika vodiće advokat Miloš Pavlović. Sa koalicijom Moramo i Demokratskom strankom uspostavili smo dobru saradnju i čuvajući vlastitu autonomiju, nastupaćemo u koordinaciji sa tim strankama u beogradskom parlamentu , kaže za Danas Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke.

Ona podseća i da su, na dan Vučićeve inauguracije, poslanici NS, DS i Moramo održali su zajedničku KZN.

“Dakle, saradnje će biti i na nivou Republike,ali i Beograda”, ističe potpredsednica Narodne stranke.

U ovoj stranci napominju da su spremni na saradnju sa svima koji ni na koji način ne budu podržavali vlast koju će, veruju, formirati SNS i SPS, a jedini uslov je, kao i na nivou Skupštine Srbije, da to budu stranke i grupacije koje će dokazati svoje opoziciono delovanje i neće pomagati vlast, ni da formira većinu, niti njene predloge.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, u kojem će se naći odbornici sedam lista, koje su prešle izborni prag od tri odsto biće održana sutra. Još se zvanično ne zna ko će činiti većinu u Beogradu, ali je gotovo sigurno da će saradnju nastaviti stari partneri Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije ,a da će socijalista Nikola Nikodijević nastaviti mandat predsednika gradske skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari