RIK: Izlaznost na referendumu do 18 časova 25,25 odsto 1Foto: J. B. K.

Na referendumu za ustavne promene Srbije do 18 sati glasalo je 25,25 odsto od ukupono upisanih birača.

Izlaznost u regionu Beograda je 22,88 odsto, izjavio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević na konferenciji u RIK.

U Vojvodini je do 18 sati glasalo 28,63 odsto, u regionu Šumadije i Zapadne Srbije 24,59 odsto i u regionu Južne i Istočne Srbije 23,39 odsto.

U RIK-u je potvrđeno da je na biračkom mesto 35 na Savskom vencu jedan glasač oštetio biračko mesto i da će se glasanje nakon prekida nastaviti, a o svemu ovome, kako je rečeno, obaveštena je policija.

Kako je ranije izjavio, preliminarni rezultati referenduma mogu se očekivati večeras oko 22 sata.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević naveo je da tok glasanja teče u najboljem mogućem redu na teritoriji cele Srbije, uz orgraničenja zbog epidemije

Dimitrijević je izjavio da će se nastaviti glasanje na dva biračka mesta u Prokuplju i Koceljevi, pošto su bila zatvorena zbog nepravilnosti, kako je rekao do iduće konferencije RIK, koja je u 17 sati i napomenuo da će svi zapisnici biti skenirani i elektronski biti dostavljani RIK.

Prema njegovim rečima, nije bilo problema ni u glasanju građana sa Kosova i Metohije u Raškoj, Novom Pazaru, Kuršumliji i Vranju.

Dimitrijević je rekao da su posmatrači prisutni na svakom mestu.

On je naveo da je glasača sa Kosova i Metohije oko 92.500, a da će tačan broj saopštiti na idućoj konferenciji u 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari