"Samo SNS ima resurse pomoću kojih može da štampa ove plakate" 1Foto: R. Balać

Aktivisti Demokratske stranke u Novom Sadu predali su danas u Gradskoj kući plakate fotomontaže naslovnice NIN-a sa slikom Zvezdana Jovanovića koje je Omladina DS uklonila sa više mesta u gradu.

Reč je o plakatima sa lažnom naslovnom stranicom nedeljnika NIN koji su u celosti pokriveni slikom pravosnažno osuđenog za ubistvo nekadašnjeg predsednika Vlade Srbije i Demokratske stranke dr Zorana Đinđića.

Kako je objasnio predsednik Pokrajinskog odbora DS za Vojvodinu Nebojša Novaković, plakati su vraćeni gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću kao šefu organizacije koja je nesumnjivo te plakate štampala i lepila po gradu.

„Pretpostavljam da će Vučević reći da nema veze sa ovim, ali mi nemamo nikakvu sumnju u to da su on i njegovi partijski saradnici odgovorni za to što smo juče gledali lice čoveka koji je usuđen zbog ubistva premijera ove zemlje. Samo Srpska napredna stranka ima resurse pomoću kojih može da štampa ove plakate i da ih slobodno lepi po gradu, bez bojazni da će ih bilo koja državna institucija ili organ u tome zaustaviti. I samo vlast ima motiv da ovo radi. Zato odgovornost za ovo snosi šef novosadskog ogranka vladajuće stranke, a to je Miloš Vučević. Stoga smo njemu i vratili plakate, sa samo jednom porukom: Pročitali smo vas, ovo je vaše. Vraćamo vam vaše smeće od kojeg smo očistili grad“, rekao je Novaković.

Nebojša Novaković je upozorio na to da su plakati sa lažnom naslovnom stranicom NIN-a, a na kojim piše da je Zvezdan Jovanović dobio NIN-ovu nagradu, direktna pretnja redakciji tog lista i najgnusniji oblik ugrožavanja bezbednosti i novinara NIN-a, jer se oni predstavljaju kao ljudi koji nagrađuju osuđenog ubicu. To je ujedno i pretnja svim ostalim novinarima koji se usuđuju da pišu o korupciji i kriminalu samog vrha državne vlasti.

Novaković je podsetio na to da vođe i pristalice vladajućeg režima svaki put na plakatima kao metu označe onog sa kojim pokušavaju da se obračunaju, a onda tim plakatima izlepe čitav Novi Sad. Tako naruže Novi Sad i tada Novi Sad, na neki način, najviše i liči na njih.

„Nikada neko ko zaista voli ovaj grad, ne bi lepio ovakve plakate po njemu. Onaj koji ovakvim smećem zatrpa Novi Sad, voli čoveka sa ovog plakata“, zaključio je Nebojša Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari