Šapić: Dosta je popuštanja opoziciji, voleo bih da vidim kako će da me spreče da glasam 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da su beogradski izbori raspisani za 2. jun i treba da se održe i da je, kako je rekao, došlo vreme da se završi sa stalnim popušanjem opoziciji jer to ona doživljava kao slabost i stalno postavlja nove uslove.

„Ko hoće da izađe nek izađe – ko neće ne mora, biće izlaznost kolika bude, ne možete da očekujete neku ludačku izlaznost kada duela nema, kad nema prave konkurencije“, rekao je Šapić za TV Pink.

Govoreći o eventualnim potezima opozicije, Šapić je rekao da bi voleo da vidi kako bi njega zaustavili da glasa.

„Iako sam se bavio kontaktnim sportom i što je u tom sportu svega bilo, nikad u životu nisam prvi pokrenuo bilo koju vrstu agresije, bez obzira kako je to predstavljeno u javnosti. Ali voleo bih da vidim onoga ko će pokušati fizički da me spreči. Sad mu kažem – ja ću da se branim, bez obzira na konsekvence i posledice“, poručio je Šapić i dodao da „batina ima dva kraja“.

On je, pominjući predsednicu Skupštine Srbije Anu Brbabić, za koju je rekao da je nastojala opoziciji da objasni šta je moguće od uslova, rekao da je ona kao premijerka prema njemu kao gradonačelniku imala odnos koji nije zavisio od toga šta je čitala u medijima o tome da li je u svađi ili ne sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

Takav dobar odnos prema njemu, naveo je, imao je i Miloš Vučević, dok su se ministri drugačije ponašali, mada on, kako je istakao, nikad nije bio u svađi sa Vučićem, ali je normalno da se nisu u svemu slagali.

Povodom njegove ideje da se izmesti telo nekadašnjeg jugoslevenskog predsednika Josipa Broza Tita iz Kuće cveća u Kumrovec, Šapić je rekao da je važna „simbolika“.

„Mi ne smemo da zaboravimo taj period naše komunističke istorije, jer je jedan od najpogubnijih za nas“, rekao je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari