Sastanak Dudića i Zukorlića 1

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić i poslanik Muamer Zukorlić saglasili su se danas da je od vitalnog značaja za islam i muslimane očuvanje i unapređenje vakufske imovine, posebno obrazovnih ustanova, saopštila je Informativna služba Mešihata.

U saopštenju se navodi da otvorene probleme treba rešavati dijalogom i dogovorima kako bi se eliminisali uzroci bezakonja koje, nažalost, uzima maha.

Dudić je, kako je navedeno, detaljno upoznao Zukorlića o svim podnijetim zahtevima za izgradnju proteklih godina, za koje, nažalost, nije bilo sluha u nadležnoj Gradskoj upravi u Novom Pazaru.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili da je premijer Aleksandar Vučić pokazao državničku svest i odgovornost i da je značajno doprineo smirivanju tenzija i očuvanju stabilnosti.

Dudić i Zukorlić su se saglasili i da nepoštovanje zakona ne koristi ni Islamskoj zajednici ni građanima, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno, Dudić je zahvalio Zukorliću na svemu što je proteklih sedmica učinio, posebno na medijskom planu, u rasvjetljavanju istine o ugroženosti vakufa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari