SDA Sandžaka žaliće se Ustavnom sudu na izborne rezultate u Novom Pazaru 1Foto: SDA

SDA Sandžaka najavila je da će uputiti žalbu Ustavnom sudu Srbije i podneti krivičnu prijavu protiv predsednika Gradske izborne komisjie (GIK) Raše Milića, zbog neragularnosti lokalnih izbora u Novom Pazaru.

Ta partija donela je odluku yato [to su GIK i novopayarski Vi[i sud, odbili sve primedbe i ]albe na reyultate iybora ya lokalni parlament.

Sekretar SDA Sand\aka Merfid Kame[ni;anin ocenio je da su postupcima predsednika GIK i sudskim odlukama “grubo prekrojena izborna volja građana“.

-Svima je jasno da su izbori pokradeni, da je došlo do prekrajanja izborne volje građana i odgovorni za to moraju biti sankcionisani i kažnjeni, a izbori na svim nivoima u Noovm Pazaru moraju biti ponovljeni – naglasio je Kamešničanin.

Članica GIK, ispred te partije, Jasmina Salihović optužila je Milića da je od početka raspisivanja izbora, 1.novembra 2023., zloupotrebljavao svoj položaj.

Rekla je da je učinjeno „niz nezakonitih radnji“ na koje su izborne liste ukazale „sa više od 50 prigovora i žalbi“.

Ocenila je da su „sve odluke donete u ovom izbornom procesu nezakonite“, jer su „u radu komisije učestvovala i glasala lica, koja su na netzakonit način izabrana, i lice kojem je po sili zakona prestalo članstvo“.

Salihović ke, posebno, naglasila učešće u radu GIK Muzafera Dragolovčanina, predstavnika Sandžačke demokratske partije (SDP), kojeg je Apelacioni sud u Kragujevcu, pravosnažno osudio na godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor.
Stranka Sulejmana Ugljanina najavljuje traženje pravde pred višim domaćim sudskim instancama, ali i pred međunarodnim sudovima i institucijama.

Ta partija je, na minulim lokalnim izborima, prema preliminarnim razultatima, osvojila 10 odborničkih mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari