Sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu – Vučić i Kurti o dinaru, Banjskoj, Sanduloviću; obratili se i predstavnici Rusije, Kine i SAD

Ostavite komentar


  1. Počela je sednica Saveta Bezbednosti na kojoj je šefica UNMIKA govorila o povlačenju dinara iz platnog prometa na KiM, o oružanom sukobu i Banjskoj i dprečavanju učešća Srba na ozborima na Severu Kosmeta.

  2. Moram priznati da su nam argumenti u vezi Dinara prilično tanki i da se praktično svode na to da je za nas KiM i dalje deo Srbije, sa čime se oni kojima se obraćamo ne slažu.
    Kontrargument bi mogao biti da niko ne brani Srbiji da plate i penzije isplaćuje u Evrima. Takođe, neko može da upita kako država Mađarska finansira udruženja vojvodjanskih Mađara, u Forintama, Dinarima ili Evrima?

  3. Koga predstavlja ovaj čovek?
    Ako je Kosovo samostalno, zašto ne piše ispred njega Kosovo?
    A ako nije priznato, zašto ga USA i Deutschland naoružavaju???

  4. Pokajao se vucko sto je isao tamo ! Milosevicev kucic opet preti kaze Kurti. Trese se taj terorista iz Banjske. Vise se pricalo o srpskim teroristima nego dinara.

  5. I ja primam penziju iz BiH koju mi isplacuju u evrima. Rodjen u Bosni zivim vec 30 godina u Srbiji…

  6. Pa to Vučić priznao nezavisnost Kosova u UN! Ako on govori o tamošnjim stanovnicima kao nekima koji nisu državljani Srbije on je automatski priznao njihovu nezavisnost.

  7. To što Kurti radi je zločin prema čovečanstvu. Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju nikakva prava niti mogu da žive slobodno jer ih svakodnevno maltretira i teroriše.

  8. Vucko hteo je jos nesto da laze ali nisu ga dozvolili. Kakvo ponizenje za ,, nezavisnu srbiju” ! Ex ministar propagande !

  9. genocid na Ksovu???? to znaci drzave ce ici njemu na konsultacije kada je u pitanju moguci genocid u njihovim drzavama umesto da odu za msp (ICJ) u hagu

  10. Bravo vucko, opet vodite sa 7:0 za nas ! Dok imamo vas nema zime za nas ! Samo vi slavite poraze !

  11. Samo da pitam.. Što to kod Kurtina piše njegovo ime a ne ime države, da to on nije iz Srbije..

  12. Kako se Kurti sladio kada je prezentirao bombardovanje nase zemlje ’99god pun zlocesti dok je nasa mala Milica raskomadana na nosi!Bezglavlje nazovi coveka tkzv Aljbina Kurtija! Neoprostivo!

  13. Bome je Kurti imao veoma jak odgovor na Vuciceve propagandne floskule u koje ni mala deca vise ne veruju. Ova sednica je slom Vuciceve politike. Kosovo je u UN ovako ili onako i moze tako da zivi i razvija se godinama uz americku i zapadnu pomoc.

  14. Rus nas zakopao. Izraelci su krenuli u haos otkako je Hamas pobio 1500 ljudi i kidnapovao ko zna još koliko. Po Rusu su Izraelci trebali Palestincima da poklone cveće i da ih časte ručak…

  15. Vucic je sinoc bio kao jedan djak koj se dobrovoljno javlja da odgovara I na kraju dobije jedinicu…

  16. Koliko sam ja video tamo nije bio kosovski premijer nego samo Aljbin Kurti kao obično fizičko lice, barem je tako pisalo na pločici ispred njega.Toliko o njihovoj državi.

  17. Vucic ‘otisao po rogove, ostavio i usi’, tako figurativno glasi narodna mudrost, koja je adekvatna zahtevu Vucica da SB UN odrzi sednicu posvecenu Kosovu. Ta sednica je pruzila mogucnost premijeru Kosova da ogoli Vuciceve lazi i insinuacije o terorisanju i etnickom ciscenju Srba sa Kosova. Naprotiv, Kurti je dokazao kao kosovske Srbe terorise Beogradski rezim preko tajnih sluzbi. Iznetim primerima dokazao da Vucic, kao bivsi
    ministar propagande rezima Slobodana Milosevic, danas na celu drzave, napravio Srbiju najvecu pretnju mira i stabilnosti u regionu.
    Uopste uzevsi, Vucicu je taj njegov zahtev vracen kao bumerang.

  18. Ne,zna se ko je jadniji jednog od druga otisli ono pjevacko drustvo zvano UN koju vise niko ne ferma mesto da su otisli jedni kod drugog na ruck I da Sami se dogovore za sve.

  19. Pratio sam prenos od sednica SB na RTS,ali posle govora Presednika Vucica,prekinio i nije prenosio govor Albin Kurti za razliku od RTK koja je prenosila u celini taj dogadjaj.Hocu da kazem da e zalosno kako laze Vacic da na Kosovo se versi etnicko cistenje serba.Ja mogu da kazem da serbi na Kosovo imaju vise pravo od svih etnickih zaednica u Evropu i u svetug.Oni koj to ne veruje neka dodju,i da vide?To zna i Vucic ,zosto ovaj teater?Svi znaju sta se dogodilo i dogadja ,i oni koj podrzavaju Serbije ,koj to radi za svoe interese.Serbija i Kosova treba da budu normalne drzave i da gledaju buducnost.

  20. Kada vam se kao predstavniku države oduzme reč u SB UN to diplomatskim rečnikom znači:
    Nemate više mogućnosti da iznositi neistine i manipulacijom trošite vreme našeg organa.
    To je ponižavajuće za Srbiju ali sa punim pravom.
    Samo prisustvo premijera Republike Kosovo u SB UN je dovoljan pokazatelj suverenosti te države!
    Nikola Sandulović koliko god bio bizaran poput Čedomira Stojkovića, biće upamćen kao osoba koja je pomenuta u SB UN, i to je njegov najveći politički uspeh a verovatno i domet.
    Rezime:
    Republika Kosovo je nezavisna država i mora se uspostaviti saradnja između Srbije i nje.
    Aleksandar Vučić treba biti procesuiran za veleizdaju i to je isključivo unutrašnje pitanje Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.