Šeholi: Vlada Kosova sledeće nedelje donosi odluku kojom će ojačati nezavisnost, u paketu i predlog o tablicama 1foto: Printscreen/YouTube/Nova S

Direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa u Prištini Fatmir Šeholi kaže za Danas da će zvaničnici iz Prištine sledeće nedelje predložiti paket predloga u kome će se naći i pitanje srpskih tablica na Kosovu.

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi najavio je da će sledeće nedelje biti doneta odluka Vlade Kosova, odnosno plan koji će pokazati na koji će se naćin Kosovo odnositi prema srpskim tablicama, uključujući i one KM tablice.

Šeholi, upitan da li je ovo još jedna jednostrana odluka prištinskih zvaničnika, kaže da je Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije, do 13. maja kada je održan sastanak u Briselu na kom je Bisljimi srpskoj strani nudio nekoliko opcija, te predloge zamenika kosovskog premijera nije prihvatio.

– Koliko je naš Institut obavešten i od strane međunarodnog faktora i činioca u Prištini, Kosovo će predložiti paket predloga ne samo o tablicama. Šta se nalazi unutar tog paketa programa i dalje je nepoznanica, ali se predviđa da ti predlozi imaju za cilj ojačavanje funkcionalnosti nezavisnog Kosova naspram zvaničnog Beograda, navodi Šeholi za naš list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari