Selaković: Srbija razmatra ponovno otvaranje ambasade u Vijetnamu 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković danas je u telefonskom razgovoru sa ministrom inostranih poslova Vijetnama Bui Tan Sonom rekao kako Srbija razmatra da u narednom periodu ponovo otvori ambasadu u Vijetnamu, koja je zatvorena 2001. godine iz ekonomskih razloga.

Kako je saopštilo Ministarstvo, dvojica zvaničnika dogovorili su održavanje političkih konsultacija u naredna dva meseca i ukazali na potrebu intenziviranja odnosa Srbije i Vijetnama na svim poljima, naročito političkim i ekonomskim koji obiluju neiskorišćenim potencijalima.

Šef srpske diplomatije zahvalio je vijetnamskom kolegi na principijelnoj i aktivnoj podršci Vijetnama teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u svim međunarodnim forumima, a u razgovoru je spomenuta i mogućnost da Srbija donira izvesne količine vakcina protiv virusa korona kako bi se olakšala teška epidemiološka situacija u Vijetnamu.

Selaković je pozvao vijetnamskog ministra da 11. i 12. oktobra u Beogradu učestvuje u obeležavanju 60. godišnjice prve konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari