Šešelj: SRS predala izbornu listu sa nešto više od 11.000 potpisa građana 1Foto: BETA/MILAN OBRADOVIC/DS)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je danas da je ta stranka predala Republičkoj izbornoj komisiji izbornu listu za predstojeće parlamentarne izbore, sa nešto više od 11.000 potpisa građana.

Šešelj je prilikom predaje izborne liste rekao da SRS na izbore 17. decembra izlazi sa stranačkim programom i sa politikom „koja je na srpskoj političkoj sceni apsolutno jedinstvena“.

„Mi se zalažemo da Srbija konačno napravi jedan važan korak u budućnost, da Srbija prekine pogubni proces evropskih integracija i da Srbija postane jednog dana prva evropska zemlja članica BRIKS-a“, rekao je Šešelj.

On je kazao da su prioriteti SRS „kompatibilni sa tom vrstom spoljnopolitičke orjentacije“.

„Mi smatramo da naš teritorijalni integritet, Kosovo i Metohija u sastavu Srbije, naše savezništvo sa Ruskom Federacijom, ekonomski prosperitet naše zemlje i životni standard naših građana, možemo da obezbedimo isključivo produbljujući naše odnose sa najmoćnijim ekonomskim savezom na svetu, sa našim prijateljima i saveznicima u borbi za očuvanje teritorijalne celine naše države, i smatramo da je to budućnost, da će građani Srbije prepoznati tu politiku i da će je podržati na predstojećim parlamentarnim izborima“, istakao je Šešelj.

Šešelj je rekao i da SRS od izbora očekuje „da predstavlja najsnažniju nacionalnu opciju u Skupštini Srbije“, onu koja će „uvek štititi nacionalne interese Srbije i kojoj će sudbina srpskih građana uvek biti na prvom mestu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari