Skupština Kosova sutra na vanrednoj sednici o situaciji na severu 1Skupština Kosova, arhiva EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ (arhiva)

Skupština Kosova održaće sutra vanrednu sednicu na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti situacija na severu Kosova, potvrdila je šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari-Ljilja, piše Kosovo online prenoseći Reporteri.

Ona je navela da će sednica početi u 10 časova.

Održavanje vanredne sednice, kao i to da kosovski premijer Aljbin Kurti podnese izveštaj o dešavanjima na severu, zatražile su opozicione stranke Demokratska partija Kosova i Demokratski savez Kosova.

Šefovi poslaničkih grupa DPK i DSK, Abeljard Tahiri i Arben Gaši ranije su poručili da Kurti političkim akcijama nanosi štetu Kosovu i narušava odnose sa saveznicima.

Takođe, predsednik DSK Ljumir Abdidžiku je rekao da mora da se zaustavi degradacija Kosova koju je, prema njegovim rečima, doneo premijer Aljbin Kurti.

Lider Alijansa za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj najavio je da će ova stranka pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi nakon dešavanja na severu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari