SNS završava kampanju 28. februara u hali Pionir 1Foto: Fonet MGSI

„Kruna“ kampanje Srpske napredne stranke za izbore u Beogradu biće veliki skup 28. februara u hali Pionir, saznaje Danas nezvanično od izvora s političke scene Srbije.

Prema rečima naših sagovornika, „detalji još nisu poznati“, ali vladajuća stranka i njen lider Aleksandar Vučić „ne žele da od završne konvencije prave cirkus“.

– Naprednjaci žele da skup u „Pioniru“ protekne u „radnoj atmosferi“, što znači da budu poslate poruke javnosti o konkretnim planovima SNS za prestonicu Srbije, kao i da se rekapitulira sve ono što je urađeno otkako su oni preuzeli vlast u Beogradu. Dakle, nije im namera da organizuju „umetničko-scenski spektakl“, već skup koji će delovati kao moderne konvencije političara iz zapadnih zemalja, kažu naši sagovornici.

Izvori Danasa tvrde i da naprednjaci ne strahuju da bi mogli da izgube vlast u Beogradu, iako sudeći prema rezultatima istraživanja javnog mnjenja neće dobiti „natpolovičnu većinu“ glasova.

– Naprednjaci su „poprilično opušteni“. SNS, naravno, računa na postizborni savez sa socijalistima, koji će po svemu sudeći preći cenzus, a što se tiče ostalih eventualnih koalicija ne očekuju da će neka od stranaka ili koalicija ući u novi saziv gradske vlasti, ali se ne isključuje mogućnost takozvane „manjinske podrške“, odnosno „preletanja“ pojedinaca u tabor naprednjaka nakon što budu održani izbori, objašnjavaju naši sagovornici.

Izvori Danasa smatraju i da je izuzetno značajno za rejting naprednjaka to što se predsednik Srbije „direktno uključio u kampanju u Beogradu“, a „određene poene kod birača donelo je i učešće poznatih ličnosti u njihovoj kampanji“. Podsetimo, Vučić je gostujući nedavno u emisiji „Ćirilica“ na TV Hepi rekao da njegovo učešće u kampanji „nije u suprotnosti sa Ustavom Srbije“. „Ja sam predsednik svih građana i sve ih tretiram na jednak način, ali to ne znači da ne treba da se bavim politikom“, kazao je Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari