Potpisan koalicioni sporazum stranaka okupljenih na listi "Srbiju protiv nasilja" 1Printskrin Fejsbuk/SSP

Stranke i pokreti okupljeni oko liste Srbija protiv nasilja danas su zvanično potpisali koalicioni sporazum za predstojeće izbore.

Dokument su potpisali predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS), Narodnog pokreta Srbije, Ekološkog ustanka, Zeleno-levog fronta, stranke Srbije centar (SRCE), stranke Zajedno, Građanske demokratske partije, Rumunske partije i Novog lica Srbije.

Kako su najavili na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, članice koalicije će od sutra krenuti sa prikupljanjem potpisa građana za predaju lista za izbore 17. decembra.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas je na konferenciji za novinare rekao da je za sve ljude u Stranci slobode i pravde čast da budu deo tima koji predvode Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, tima koji je spreman da pobedi kriminal i korupciju koji vladaju Srbijom.

„Da zaustavi divljanje cena, da vrati otete penzije, da podrži domaću privredu. Da uloži u obrazovanje i zdravstvo. U nastavnike, lekare, medicinske sestre, da svakome ko im posao i radi, taj posao sačuva, a onima koji su godinama zaposleni na određeno vreme omogući posao za stalno. I još mnogo toga, vodeći se samo jednim – interesom Srbije! Vlada koju ćemo formirati neće slušati nikoga ni iz Pekinga, ni iz Moskve. Ni iz Berlina, ni iz Vašingtona. Ali će čuti svaki glas, svakog građanina iz Vranja, Leskovca, Niša, Prokuplja, Kruševca, Novog Pazara, Priboja, Užica, Čačka, Kraljeva, Šapca, Loznice, Valjeva. Požarevca, Bora, Zaječara, Negotina, Pančeva, Vršca, Zrenjanina, Kikinde, Novog Sada, Sombora, Subotice, Rume, Sremske, ali i Kosovske Mitrovice“, naveo je on.

Prema njegovim rečima, “čuće se glas svakog čoveka iz svakog grada i svakog sela u Srbiji.

„I za kraj, reći ću još ovo, ali ne kao Dragan Đilas – političar, Nego ko Dragan Đilas – građanin, otac, sin i prijatelj i čovek o kome danas Srbija ima stav na osnovu svega onoga što je rađeno u prethodnih 10 godina. 17. decembra će sasvim sigurno doći do promene. Ljudi će izaći na izbore i svojm glasom doneti promene. Jer je svima koji žive u Srbiji jasno da ovako jednostavno, ni dalje, ni više ne može” zaključio je Đilas.

Obraćajući se u ime Demokratske stranke, potpredsednik partije Miodrag Gavrilović rekao je da na predstojećim izborima postoji alternativa vlasti i da obespravljeni i osiromašeni narod ima šansu da zaustavi propadanje zemlje.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović rekao je da će, kao što danas pada kiša kiša, pasti i ova vlast, i pozvao građane da 17. decembra izaberu hoće li da žive slobodno ili kao robovi Aleksandra Vučića.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta poručio je da će Srbija posle izbora 17. decembra izgledati potpuno drugačije i biti zemlja bez straha, u kojoj se dostojanstveno živi.

Šef poslaničke grupe Narodni pokret Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je lista koju kandiduju spremna da se izbori sa kriminalom i korupcijom u zemlji i da će Vlada koju će formirati to uraditi.

Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović ocenio je da je sazrela svest opozicionih stranaka da promene u zemlji mogu da se izvedu samo zajedno.

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš rekao je da je pred opozicijom veliki posao, jer su sad „pale sve maske“, da se stane na put „avetinjskom režimu iz devedesetih“.

„Mi pokrećemo Srbiju protiv nasilja. Nas je više“, poručio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari