Srpska lista: Trajković sa lakoćom napada nas i Vučića, a nikada Kurtija i Prištinu 1Foto: Facebook / Srpska lista

Stranka Srpska lista (SL) ocenila je danas da član Predsedništva Srpskog nacionalnog veća (SNV) Kosova i Metohije Momčilo Trajković sa „neverovatnom lakoćom napada“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srpsku listu i Srbiju, dok protiv Prištine i režima premijera Aljbina Kurtija „ne progovori ni reč“.

Srpska lista  je na taj način odgovorila na Trajkovićevu ocenu da bi učestvovanje te stranke na očekivanim vanrednim izborima u opštinama na severu Kosova bilo „priznavanje greške“.

„Neće da im se zamera jer od njih očekuje funkcije i apanaže“, navela je ta stranka.

Ocenili su da Trajković „želi opet da se pita i drugima da služi“.

„Pa i danas, ovaj umišljeni lider vodi sijaset postupaka pred državnim organima Srbije zastupajući Albance, a ne Srbe jer mu se život uvek svodio na onu, ‘ko da više’ a SL i predsednik Vučić nikada i nikome, pa ni Trajkoviću neće plaćati reket, već će se uvek i svuda boriti za srpski narod“, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Trajković je prethodno ocenio da će učešće SK na vanrednim izborima u opštinama na severu Kosova biti priznavanje sopstvene greške ali da, kako je naveo, zbog toga niko neće biti pozvan na odgovornost.

Trajković smatra da najavljeni izbori na severu Kosova neće biti demokratski, „kao što ni do sada nisu bili“.

„Oni će kolektivno ići, uceniti ljude zbog egzistencije i narod će ići da glasa za one koji su ih upropastili, umesto da ih kazne, oni će biti nagrađeni, što je paradoks. Oni koji su upropastili čitavu situaciju, sada idu na novu pobedu, odnosno slave poraz sopstvenog naroda“, rekao je Trajković u emisiji „Slobodno srpski“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari