SSP Subotica: Da li je načelnik policije upoznat da taksisti iz obližnjih gradova dovoze migrante 1Subotica, foto: Natalija Jakovljević

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici pita da li je vrh subotičke policije upoznat da taksisti iz obližnjih gradova dovoze migrante, a organizovane kriminalne grupe ih preuzimaju, nalaze im prenoćište i prebacuju preko granice, a da se u šumskom pojasu Subotice neometano podižu ilegalni migrantski kampovi.

Oni su upitali načelnika Policijske uprave Subotica, Borivoja Mucalja, kako je moguće da ljudi bez ikakvih dokumenata o identitetu slobodno cirkulišu Suboticom, uz to naoružani automatskim oružjem.

Ova stranka navodi da je nedavni krvavi oružani sukob između članova grupe migranata označio Suboticu na mapi nemilih događaja u Srbiji, a i u regionu.

Podsećaju da je u tom obračunu jedna osoba je izgubila život, sedmoro je povređeno, uključujući i jednu šesnaestogodišnjakinju.

“Situacija u Subotici se otrgla kontroli u toj meri da građani Subotice strahuju za svoju bezbednost ne samo u prigradskim mestima, već i u samom centru grada, posebno u noćnim satima”, ocenjuju u subotičkom SSP-u.

Oni smatraju da država ima sve kapacitete da ovaj bezbednosni problem reši u veoma kratkom roku i da većina policajaca odgovorno obavlja svoj posao, ali da zbog izostanka naredbi sa vrha ne mogu da se posvete svom poslu na način koji bi rešio problem – “a svi znamo ko u ovoj državi izdaje naredbe”.

Podsećaju da je pre godinu i po dana današnji ministar Unutrašnjih poslova smenio Nenada Sekulića, tadašnjeg načelnika Policijske uprave Subotica i velikog profesionalca u svom poslu i postavio Borivoja Mucalja da se kao prvi čovek subotičke policije stara o bezbednosti građana Subotice, i osoba koja se nalaze na njenoj teritoriji.

“Razlozi ove smene su najverovatnije poznati samo Aleksandru Vulinu i Borivoju Mucalju”, navode u ovoj stranci.

Stranka slobode i pravde pita nadležne organe “da li se pre 20 dana u restoranu Majur, na proslavi koju je načelnik organizovao u čast ministra Vulina, gde je goste zabavljao ‘eminentni’ estradni umetnik Baja Mali Knindža, razgovaralo o tada aktuelnoj bezbednosnoj temi koja je uključivala i dojave o bombama u subotičkim školama, i situaciju sa migrantima, koja je vrlo složena s obzirom na to da je Subotica pogranični grad na samom pragu Evropske unije”.

Oni pitaju da li se “Mucalj u pauzi estradne priredbe interesovao kod ministra zašto Srbija više od sedam meseci nema direktora policije, čiji je posao da strateški procenjuje javnu bezbednost u državi i usmerava rad policijskih uprava”.

“SSP zahteva od načelnika Policijske uprave Subotica da izađe pred građane koji ga plaćaju i odgovori na goruća pitanja. Suvoparna saopštenja kako je bezbednosna situacija na zavidnom nivou su, kao što vidimo, daleko od istine i takvim izjavama samo vređa građane Subotice”, smatraju u ovoj stranci.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari