Stamatović: Rešite problem srpskih malinara 1Foto: Zdrava Srbija

Milan Stamatović, predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije, koja je sa DS i DSS, uz podršku PSG, SDS, LDP, Narodne partije i Nove Srbije, pred lokalne izbore u Sevojnu formirala opozicioni savez „Ujedinjeni pobeđujemo Za Sevojno, za Srbiju“, zataržio je od Vlade i SNS da pronađu dugoročno rešenje za srpsku malinu.

– Od Vlade Srbije i najviših funkcionera SNS zahtevamo da prestanu da ponižavaju i vređaju malinare zapadne Srbije i da, do opštinskih izbora u Sevojnu 4. marta, kako je to pre dve meseca obećao užički odbor SNS, predsednik Vučić „nađe način da pronađe dugoročno dobro rešenje za srpsku malinu, kao što je našao za mnoge druge oblasti“, saopštio je Stamatović, u ime te koalicije.

Tražeći od Ministarstva poljoprivrede da „konačno prizna da je prošlog jula slagalo hiljade i hiljade ovdašnjih malinarskih domaćinstava u pogledu konačne cene prošlogodišnjeg roda“, Stamatović zahteva da Ministarstvo saopšti „da li to znači da su malinari definiivno izgubili neravnopravnu bitku protiv hladnjačara pojačanih pristrasnim arbitrom u liku države“.

– Nije morao da, obučen u Deda Mraza, usred kampanje za lokalne izbore u Sevojnu, ovamo lično „zapuca“ ministar poljoprivrede Branislav Nedimović samo da bi malinarima zapadne Srbije, u ime vrhovne „neočekivane sile koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar“, indirektno priznao da nema ništa od povećanja otkupne cene, i da im ponudi utehu u vidu „ludom radovanje“ pričom da će ovaj kraj, u naprednoj budućnosti, dobiti ne jednu nego čak dve (!) fabrike za preradu 5.000 tona malina i to druge klase, dodao je Stamatović.

– Pitanje da li će cena maline u ovoj godini biti viša nego u prethodnoj, Nedimović je ocenio kao „pogrešno pitanje, jer cenu maline određuje tražište, a ne on, saopštio je Stamatović, pitajući ministra „gde i po kojoj ceni misli da „utopi“ ostatak od 95.000 tona, mahom prve klase, kolika je godišnja proizvodnja malina u Srbiji“.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari