Stanković: Režim pokušava da sudskim postupcima zastraši opoziciju 1Foto: Pixabay/succo

Potpredsednik Narodne stranke Đorđe Stanković saslušan je danas u Prekršajnom sudu u Nišu po prijavi koju je protiv njega podnela policija, pošto ga je označila kao jednog od organizatora ekoloških protesta održanih u tom gradu 4. decembra i 11. decembra 2021. godine.

„Iza ovog postupka stoji vlast čiji je cilj da zastraši opozicione političare i građanske aktiviste da više ne bi organizovali slične skupove. Ja sam potpredsednik Narodne stranke i targetiran sam kao potencijalni organizator“, rekao je Stanković novinarima ispred prekršajnog suda u Nišu.

Stanković, koji je i predsednik gradskog odbora Narodne stranke Niš, tokom saslušanja je rekao da je podržavao ekološke proteste u tom gradu, ali ih nije organizovao niti pozivao na proteste.

„Ni ja ni moji advokati još nismo imali uvid u dokazni materijal. Mi ne znamo šta tu tačno postoji. U zahtevu je pisalo da postoje neke informacije sa Tviter naloga i da postoji snimak obezbeđenja iz tržnog centra Delta planet. Koliko sam razumeo, taj snimak može da dokaže da je neko bio prisutan, ali to je sve“, naveo je Stanković.

Stanković je dodao da su „svi uoči protesta verovatno delili istu stvar“ na Tviteru i da ne vidi šta je tu sporno.

„Ovaj postupak me sigurno neće uplašiti niti odvratiti Narodnu stranku od namere da u budućnosti organizuje okupljanja i proteste. Ako mi budemo organizovali skupove, svakako će biti prijavljeni. Ovo je samo jedan pokušaj, ali apsolutno neće imati nikakvog efekta na nas“, rekao je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari