Stefanović: Omladina SNS će ići u mirovne misije o trošku države 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da je u postupku donošenje Zakona o upućivanju civila u mirovne misije van granica Srbije kojim će, kako tvrdi, „na mala vrata“ članovi omladine Srpske napredne stranke (SNS) biti upućeni u mirovne misije međunarodnih organizacija o trošku države.

„Po informacijama koje smo dobili već postoji lista od 40 kandidata koji će biti upućeni sve sa ciljem da dobiju visoku zaradu koju plaćamo mi građani Srbije. Naravno, deo tih zarada, po starom dobrom običaju će verovatno da se uplaćuje u stranku kroz redovne donacije“, rekao je Stefanović u pisanoj izjavi, a saopštio je SSP.

Stefanović je dodao da sam nacrt Zakona ne predviđa uslove i mehanizme selekcije i obuke, već će se isti urediti podzakonskim aktima pa na taj način skrivaju svoje očigledne namere.

„Dodatni problem je nedostatak kriterijuma i bezbednosne procene zemalja u koje se upućuju što ostavlja bezbednosni rizik. Odluku o listi sastavlja Vlada Srbije po ovom nacrtu“, naglasio je on.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Stefanović: Omladina SNS će ići u mirovne misije o trošku države”

  1. Sve bi to bilo u redu da za vreme g. Stefanovića i g. Jeremića oni i njihova ekipa nisu vladali MSP i slali svoje ljude po svetu o trošku države tj. poreskih obveznika. Ovako nema smisla…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.