Stefanović: Ponoš ne može da očekuje simpatije Srba sa Kosova 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da kandidat za predsednika Srbije dela opozicije i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Zdravko Ponoš ne može da očekuje „simpatije“ Srba sa Kosova jer oni „znaju koliko su im štete nanele“ odluke vlasti Srbije od 2000. do 2012. godine.

Ponoš, koji je bio načelnik Generalštaba VS od 2006. do 2008. godine, boravio je danas na Kosovu i Metohiji i obišao crkve i manastire u Prištini i u Prizrenu.

„Moram da kažem da je Ponoš potpuno dosledan u tome da je rasterećen suštine u svim svojim izjavama. Nažalost, kada je trebalo da bude na Kosovu i Metohiji, on nije bio. Kada se dešavao pogrom srpskog stanovništva 2004, 2005, 2006, 2007. i 2008. godine nije se oglašavao, niti učinio nešto konkretno da pomogne Srbima“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović je ocenio da o Ponošu „nešto govori“ i to što se „uz blagoslov privremenih prištinskih institucija“ slobodno kreće Kosovom, „imajući u vidu da nije došao da donese nijednu stipendiju, ni da izgradi jednu kuću, kupi jedan traktor ili učini bilo šta drugo za Srbe“, prenelo je Ministarstvo odbrane.

On je dodao da je Ponoš na Kosovo otišao isključivo da bi „marketinškim trikovima“ predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa pokušao da ubedi građane da zaborave da je on kandidat „onih“ koji su doneli odluku da se uspostavi kosovska carina, administrativni prelaz i koji su postavili pitanje pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, čija je odluka „pokrenula lavinu“ priznanja nezavisnosti Kosova.

„Za razliku od njega predsednik Srbije Aleksandar Vučić išao je na Kosovo i Metohiju onda kada je tamo bilo teško i kada je trebalo donositi rešenja koja će ispraviti katastrofalne posledice politike koju su zastupali upravo razni Tadići, Jeremići, Đilasi, Ponoši i ostali“, istakao je Stefanović.

Kada bi se nacionalni identitet sastojao samo od reči, onda bi u našem nacionalnom identitetu reč Kosovo bila najveći gradivni blok, izjavio je kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, koji je danas, kako je saopšteno, boravio na Kosovu i Metohiji i obišao crkve i manastire u Prištini i Prizrenu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari