Stefanović: Tragikomičnom ispraćaju se pridružuje deklaracija Vlade 1Foto: Beta/Milan Obradović

„Deklaracijom o podršci Aleksandru Vučiću u razgovorima Beograd – Priština Vlada Srbije se pridružila tragikomičnoj predstavi ispraćaja Vučića u SAD koju smo gledali na beogradskim ulicama i društvenim mrežama“ – izjavio je danas Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde.

„Na ovaj način Vlada u tehničkom mandatu je Vučiću dala podršku za razgovore koji nisu u skladu sa ustavnim ovlašćenjima predsednika i o kojima Narodna Skupština i javnost Srbije gotovo ništa ne znaju – izjavio je Stefanović.

Kako se navodi u saopštenju, ovaj „sramotan“ postupak je dokaz autoritarne prirode Vučićevog režima i dokaz da predsednik pregovore sa Prištinom koristi za jačanje svog rejtinga.

„Stranka slobode i pravde zahteva da se prekine sa cirkuskim predstavama i procesom izgradnje kulta ličnosti i da se pod hitno započnu razgovori o stvaranju uslova za fer i poštene izbore koji bi državu oslobodili iz kandži Vučićevog režima i vratili je građanima. Samo slobodna i demokratska Srbija može da na osnovama pomirenja i saradnje na trajan i održiv način da reši pitanje Kosova i Metohije i obezbedi uslove za bolji život svih ljudi na ovim prostorima“ – stoji u saopštenju.

Da podsetimo, povicima „Aco Srbine“ i parolama „Podrška za Srbiju“, „Podrška Vučiću“, „Narod je uz Vučića“, „spontano“ okupljeni građani na Topčiderskoj zvezdi ispratili su predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pre četiri dana, na put prvo u Sloveniju, na Bledski forum, pa u Sjedinjene Američke Države i potom u Brisel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari