Šućurović (LSV): Od Pokrajinske vlade ni dinara u rebalansu za ublažavanje posledica suše 1BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Saša Šućurović pitao je danas predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i njegov kabinet zašto vlada u rebalansu budžeta nije izdvojila deo novca za ublažavanje posledica suše.

Šućurović je u saopštenju naveo da je „potpuno neverovatno“ da u danima kada se poljoprivrednici bore za golu egzistenciju Pokrajinska vlada ni jednom rečju ne pomene tu goruću temu i ne izdvoji deo sredstava da se, kako je kazao, „ugasi požar’.

Pokrajinska vlada utvrdila je juče predlog rebalansa budžeta AP Vojvodine koji iznosi 95,16 milijardi dinara, što je povećanje od 5,96 milijardi dinara u odnosu na planirani.

„Podsećamo pokrajinske sekretare i premijera da je rebalans budžeta ostvaren najvećim delom u povećanim prihodima od poreza na dobit – 5,37 milijardi dinara i da su te prihode velikim delom omogućili poljoprivrednici, koji su sada u nezavidnom položaju“, piše u saopštenju.

Šućurović smatra da pokretanje investicija u vodoprivredi koje će obezbediti tehničke mogućnosti za snabdevanje vodom poljoprivrednih površina na 20.000 hektara jeste neophodno, „ali je na dugačkom štapu i obuhvata deo poljoprivrednih površina u Vojvodini“.

Kazao je i da LSV ostaje pri zahtevu za hitno vanredno zasedanje Skupštine AP Vojvodine kako bi se proglasilo stanje elementarne nepogode, suše i tražilo od pokrajinskih i republičkih institucija da ozbiljno pristupe kritičnoj situaciji u poljoprivredi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari