Svi susreti Ane Brnabić u Irskoj: Zahvalnost zagovorniku proširivanja EU 1Printskrin Instagram/Ana Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Dablinu sa predsednikom Mešovitog komiteta irskog parlamenta za evropske poslove Kolmom Brofijem.

Brnabić je, kako je saopšteno, na sastanku istakla da je evropska porodica naroda prirodno mesto kome Srbija pripada i naglasila da čitav Zapadni Balkan pripada tom prostoru.

Premijerka se takođe zahvalila Irskoj kao zemlji koja je jedan od najvećih zagovornika proširenja EU, naglašavajući da je to važno za čitav region Zapadnog Balkana, s obzirom da je to najbolji način za obezbeđivanje mira, stabilnosti koji su ključni preduslovi za ekonomski napredak i bolji život svih građana čitavog regiona.

Brnabić je ukazala na očigledan napredak Srbije u procesu evropskih integracija i podvukla značaj podrške Republike Irske otvaranju nekada poglavlja, a danas klastera u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

Brnabić je ovim sastankom završila dvodnevnu posetu Republici Irskoj.

Današnji sastanak sa Brofijem, kao i jučerašnji razgovori sa premijerom Irske Leom Varadkarom, zamenikom predsednika Vlade Irske, ministrom inostranih poslova i ministrom odbrane Mihalom Martinom, ministrom preduzetništva, trgovine i zapošljavanja Sajmonom Kovenijem kao i direktorom Agencije za industrijski razvoj Mihaelom Lohanom, siguran su put za poboljšanje sveukupnih odnosa dve zemlje.

Podsetila je na značaj razmene iskustava dve zemlje u oblasti inovativne ekonomije i dodala da će to biti okosnica saradnje u narednom periodu.

Brnabić se na kraju posete zahvalila domaćinima na gostoprimstvu i rekla da postoji značajan prostor za uvećanje ekonomske saradnje Srbije i Irske, čija je trgovina u uslugama trenutno na nivou od pet stotina miliona evra, ali da je sigurna da će se on u bliskoj budućnosti uvećati, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Prime Minister Ana Brnabić (@anabrnabic)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari