Tamara Dragičević o napadima na glumce: Boli kada neko navlači gnev na vas, doživljavaju nas kao pretnju 1Foto: Printscreen/N1

Glumica Tamara Dragičević izjavila je povodom optužbi da glumci ne treba da se bune jer glume u serijama koje sponzoriše Telekom da je to pokazatelj da ih vlast doživljava kao pretnju i da joj je stalo da se glas glumaca ne čuje.

Sve je počelo od prozivki da glumci koji igraju u serijama „Telekoma“ ne bi trebalo da protestuju, da se bune ili govore protiv vlasti. Zatim je usledila opaska predsednika izvršnog odbora SNS-a Darka Glišića da glumci kojima se ne sviđa režim „idu negde drugde da glume“, na koju je nekoliko glumaca reagovalo i negodovalo. Glumcima je juče poruku poslao i predsednik Srbije.

Smatra da građani koji su izašli juće i protestovali žele da se zaustavi nasilje u bilo kom obliku, i da su glumci deo tog naroda.

„To što svi reaguju na našu želju da kažemo šta mislimo, da budemo iskreni i da iznesmo svoj stav, i želja da nas etiketiraju kao lopove i ljude koji ombanjuju narod je velika greška, ali i pokazatelj da nas doživljavaju kao pretnju i da im je stalo da se naš glas ne čuje. A oni ne znaju mnogo o nama i mnogo greše. Mi radimo ono što volimo, i mi smo na Akademiji učeni da je najvažnija istina“, rekla je Dragičević.

Dodaje da se „napadom na glumce napada istina i napada se podrška narodu“.

„3. maja smo svi ranjeni, kao društvo, i kada se odlučite da kažete javno: ‘Nismo dobro’ i ‘Hajde da vidimo šta ćemo’, neko nema sluha za to, napada vas i govori neistine. Svedok sam velike neistine koja se ovih dana iznosi u medijima jer sam jedna od tih glumaca čije honorare iznose… S jedne strane se ne plašim ničega i nikoga, ali boli kada neko navlači gnev na vas i boli kada shvatite da to nije slučaj samo sa nama glumcima. To je princip koji se ponavlja konstantno u svim profesijama i u svim sferama društva“, istakla je Dragičević za N1.

Pita se da li je moguće da smo kao društvo došli do toga da ne smemo da kažemo šta mislimo i da iskažemo nezadovoljstvo?

„Da li je to kažnjivo? Da li nemaš prava da budeš iskren, i da li je moguće da važi: ‘Ćuti’ i ‘Skloni se’? I sada kada je došao momenat – nije u redu, nije fer da ćutimo… Ukoliko neko misli da je u redu da nas deli na one koji žive dobro i na one koji treba da ćute, to nije istina. Mi svi živimo loše“, poručila je Dragičević.

Govoreći o optužbama da glumci uzimaju novac od Telekoma i da zato nemaju prava da se bune, ona je javno zapitala ko plaća glumce i konstatovala da se radi o novcu iz budžeta, novcu građana Srbije.

„To je novac građana, nije to nečiji novac koji smo mi uzeli i oteli. Zaradili smo ga svojim radom, pošteno. Zamolila bih i da se prestane sa iznošenjem laži i neistina“, apelovala je sagovornica N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari