Tasov: Incident ima političku pozadinu 1Foto: Goran Zlatkovic

Hronologija događaja ukazuje da incident ima političku pozadinu. Situacija nije nimalo prijatna, osećam strah jer to nije prvi atak na mene i moju bezbednost.

Zabrinuta sam i za svoje dve ćerke, kaže za Danas Snežana Tasov, poverenica za Bor u Pokretu slobodnih građana, kojoj su u noći između 7. i 8. avgusta dvojica nepoznatih mladića pokušali nasilno da uđu u kuću. Oni su ostavili kartonsku kutiju na kojoj krupnim slovima piše „tik-tak“. Pokret slobodnih građana je to ocenio kao akt terora.

Ona je videla napadače i kaže da su starosti otprilike oko 25 godina i njoj su nepoznate osobe. Prema njenim rečima, policija je sačinila zapisnik, uzela je izjave, obavešten je javni tužilac iste večeri, a policija nije uzela otiske sa kvake na ulaznim vratima niti sa kutije, dok su kutiju odneli. Skrenuta joj je pažnja da ukoliko joj se bilo šta učini sumnjivo u toku večeri odmah pozove policiju.

Na pitanje da li očekuje da se slučaj brzo razreši i da osumnjičeni budu privedeni pravdi Tasov odgovara da u to sumnja.

– Do sada ni prethodna dva slučaja nisu rešena, prvi paljenje auta u aprilu (koji se vodi na mog supruga) i dva puta u roku od 24 časa, početkom maja, bušenje prednje desne gume na mom službenom vozilu koji koristim i u privatne svrhe – navodi ona.

Ona poručuje da je plan da se o tome obaveste svi dostupni mediji i da će raditi na tome da ohrabri ljude da se odupru svakoj vrsti pritiska i zastrašivanja.

Pokret slobodnih građana smatra da je svaka vrsta nasilja neprihvatljiva, posebno ako se iza toga krije obračun sa političkim neistomišljenicima. Pokret poziva policiju da što pre otkrije ko su nasilnici i šta se sve krije iza ovakvog načina zastrašivanja. U PSG podsećaju da se incident dogodio samo dva dana nakon što je PSG u Boru otvorio kancelariju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari