Tepić: Grčić je žrtvovan zbog prisluškivanja a ne zbog problema sa strujom 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorad Grčić žrtvovan ne zbog loših rezultata u snabdevanju strujom već zbog toga što je „dirnuo u familiju“, odnosno zbog toga što je nedavno obelodanjeno da je napravio poseban centar za prisluškivanje u EPS-u, iz kojeg je dve godine bio prisluškivan i otac predsednika Andjelko Vučić.

„Od kada su radnici EPS-a nedavno obelodanili da je Grčić napravio i opremio poseban centar za prisluškivanje u EPS-u, a da je među prisluškivanima bio i otac Aleksandra Vučića Anđelko pune dve godine, bilo je pitanje dana kada će ga Vučić otresti sa revera i svu krivicu za svoje kombinacije svaliti samo na Grčića“, navela je Tepić u saopštenju.

Prema njenoj oceni, Vučić se setio da zbog energetskog kolapsa u Srbiji okrivi samo Grčića da bi preskočio sebe, iako je upravo on za direktora EPS-a još u martu 2016. godine imenovao, kako se izrazila, „neobrazovanog i nesposobnog pečenjara“.

„A vadili su se i drugi, ćutanjem pred prekim sudom. Ćutala je i premijerka Ana Brnabić, iako joj je Grčić bio dobar dok je firmi njenog rodjenog brata Aseko prelio više od 40 miliona evra para gradjana. Ćutala je i ministarka Darija Kisić Tepavčević kojoj je Grčić bio dobar dok je firmi i njenog rodjenog brata Nites prelivao milione evra naših para iz budžeta“, navodi ona.

Tepić je rekla da svi pripadnici Srpske napredne stranke treba da to gledaju i da izvuku pouke iz toga.

„Svaki potpis koji ste stavili kao direktori, gradonačelnici, zamenici, članovi veća, platićete istom merom. Vrhovni nalogodavac ponižavaće vas kao krpe, dok smišlja kako sebe da spasi i glumi neobaveštenog, a na ledini pred tužilaštvom i sudom ostaviće vas same ma koliko mu sliku na zidu držali“, dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari