Tepić: Sigurna sam da Vučić nije mislio na SSP kad je govorio o novoj većini 1Foto: N1

Narodna poslanica i potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je sigurna da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mislio na SSP kada je govorio o mogućnošću pravljenja nove većine u Narodnoj skupštini.

Upitana da li bi lider stranke Dragan Đilas bio spreman na ulazak u vlast zbog postizanja konsenzusa o Kosovu, kaže da je Đilas sa Vučićem pričao isključivo o vanrednim beogradskim izborima.

Govoreći o konsenzusu, rekla je da su se “praktično svi već izjasnili” jer niko neće da ide preko dve crvene linije, a to su priznanje nezavisnosti i pristanak na ulazak Kosova u UN. Istovremeno, kaže da francusko-nemački predlog ne treba odbijati jer je rečeno da postoji mogućnost da se on koriguje.

“Mi smatramo da bi bilo duboko štetno prekinuti dijalog i ‘a priori’ odbiti ovaj sporazum”, kazala je Tepić u emisiji Dan uživo na televiziji N1.

Smatra da je rok za francusko-nemački plan “pitanje meseci”.

Tepić je ocenila da bi bilo pogubno po Srbiju, njenu budućnost i za Kosovo i Metohiju da “napravimo grešku kao pre 30 godina”.

Govoreći o javnom sukobu naprednjaka i socijalista, kaže da ima više mogućih uzroka – sukob oko javnih preduzeća, ili možda nešto što je Ivica Dačić rekao tokom posete Vašingtonu.

“Ne mogu da procenim šta je geneza ove sada, ne prve po redu, porodične svađe između socijalista i naprednjaka”, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari