Tepić: SNS uprava Telekoma od Igora Žeželja napravila medijskog tajkuna (VIDEO) 1Foto: Screenshot/Fejsbuk/Marinika Tepić

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da je Igor Žeželj, vlasnik dnevnog lista Kurir, zahvaljujući ugovoru koji je potpisao sa Telekomom „preko noći postao medijski tajkun i milioner, a sve u interesu partije i bratije“.

Tepić je na konferenciji za novinare ispred centralne zgrade Telekoma predstavila dokument za koji je rekla da dokazuje sve njene prethodno izrečene tvrdnje.

„Ovaj dokument potvrđuje sve ono što sam nedeljama ovde ispred Telekoma govorila, a to je da SNS uprava Telekoma našim novcem plaća i kupuje medije u Srbiji. U konkretnom slučaju plaća Igoru Žeželju, vlasniku tabloida „Kurir“ i odnedavno TV Kurir“, rekla je ona.

Tepić navodi i da je dokument  „dokaz skandaloznog kriminala Vučićevih plaćenika koji na ovaj način utiču na medije da bi njega hvalili, a da bi zataškavali i gušili svaku kritiku sa druge strane i održavali nas u medijskom mraku“.

Prema njenim rečima, potpisani ugovor između Telekoma Srbije i Žeželjeve firme „Wireless Media“, uključujući i drugu njegovu ćerku firmu „Mondo Inc“ ima vrednost od 38 miliona evra.

Tepić je objasnila da prvih 10 miliona opredeljeno kao avans za kupovinu „Kurira“, a preostalih 28 miliona evra za proizvodnju drugih sadržaja.

„Da ironija bude veća, tih 28 miliona evra su za sadržaje koje će Telekom ponovo da otkupljuje od Igora Žeželja i ponovo mu plaćati te takozvane sadržaje našim novcem“, kazala je ona.

Tepić smatra da je pitanje Telekoma „pitanje svih pitanja“, da se tiče svih građana, novinara i naročito tužilaštva. Dodala je i da će, ako se ćutanje nadležnih institucija nastaviti, biti prinuđena da podnese tužbu zbog nečinjenja i saučesništva u kriminalnim radnjama.

Potpredsednica SSP-a je rekla i da je zahvaljujući ugovoru, imovina Igora Žeželja sa dva miliona porasla na 40 miliona evra.

Komentarišući izjavu premijerke Ane Brnabić koja je pozvala tužilaštvo da ispita njene i navode Dragana Đilasa, Tepić je rekla da bi krajnje vreme bilo da predsednica Vlade dobro prouči svoje nadležnosti.

Advokat Vladimir Todorić izjavio je da ugovor između Telekoma i firmi Igora Žeželja predstavlja fiktivan ugovor, tačnije ugovor sa lažno prikazanim predmetom ugovora.

„Ovo što ste danas videli je ekvivalent onome kada bomba eksplodira u punom restoranu. Ne treba podnositi krivične prijave jer je jasno da je neko počinio krivično delo. Ovo je prestup na koji niko ne treba da ćuti, ni tužilaštvo ni međunarodna javnost“, rekao je Todorić i dodao da je svrha ugovora da se kupe mediji koji bi izveštavali u interesu vladajuće stranke.

Todorić je naglasio da treba zahtevati i momentalan raskid ugovora, jer se on trenutno izvršava, a sve to plaćaju građani Srbije.

„Da podsetim, Republika Srbija jedino može da ispunjava javni interes kroz Javni servis. Sve drugo, sticanje profita, isticanje oglasa i tako dalje, nije dozvoljeno zakonom, pa čak i onda kada Telekom ne može da ostvari svoju dobit na tržištu“, naveo je Todorić.

https://www.facebook.com/marinikatepic/videos/614553472761861/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari