Tepić: Stefanoviću tužioci poručili da je obrukao i Skupštinu koja ga je birala 1Printskrin parlament.rs

„Upravo se završio Kolegijum u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Prvi put se većina tužilaca pobunila protiv šefa Nenada Stefanovića“, napisala je na svom tviter nalogu Marinika Tepić, šefica poslaničkog kluba Ujedinjeni.

Stefanoviću su, kako stoji u objavi Tepićeve, kolege poručile : “Sram te bilo, obrukao si i Skupštinu koja te birala”

I apludirali u znak podrške smenjenim koleginicama iz antikorupcijskog odeljenja Bojani Savović i Jasmini Paunović.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović podneo je povereniku Državnog veća tužilaca za samostalnost tužilaca zahtev za zaštitu od nedozvoljenog uticaja pojedinih medija i političara, koji nekoliko dana iznose neistinite tvrdnje o postupanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, prenosi danas RTS.

Stefanović je u žižu javnosti došao zbog slučaja tužiteljke Bojane Savović, koja je samo dan posle akcije policije i VJT kada je uhapšeno šest osoba osumnjičenih da su oštetili EPS za 7,5 miliona dolara tokom izvođenja radova na termoelektrani Kostolac B, smenjena sa tog slučaja iako je duže od godinu vodila istragu oko EPS.

Savović je u sredu naložila policiji hapšenje šest osoba, a u četvrtak su je smenili s tog slučaja – oduzeli su joj predmet i prebacili je iz Odeljenja za borbu protiv korupcije u drugo.

Zamenica javnog tužioca Jasmina Paunović, koja je zajedno s Bojanom Savović radila na predmetu malverzacija u EPS, takođe je premeštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari