Trajković: Uskoro slede aplikacije Kosova za UNESKO i Interpol 1foto FoNet/Aleksandar Barda

“Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upoznat je sa kandidaturom Kosova u Savetu Evrope tokom boravka u Berlinu, ali je na konferenciji za novinare sa Olafom Šulcom prećutao komentar nemačkog kancera da Srbija neće napustiti Savet Evrope, ako Kosovo bude primljeno”, kaže za Danas Rada Trajković, predsednica nevladine organizacije Evropski pokret Srba sa Kosova i Metohije.

Ona napominje da je prema njenim saznanjima Vučić mnoge zahteve Nemačke prihvatio, pa i rušenje Vašingtonskog sporazuma kojim se obavezao Vašingtonskoj administraciji. Sve je to stavio van snage.

“Za očekivati je da će Kosovo aplicirati ponovo i za INTERPOL i UNESKO “ , kaže Tajkovićeva i dodaje da tek slede i dešavanja oko Srpske pravoslavne crkve .

Koliko i kakvu odgovornost će za sve to prihvatiti Savet za nacionalnu bezbednost videćemo, a kako kaže videćemo i kako će proći  Sabor SPC.

Na pitanje očekuje li neku reakciju parlamentarne opozicije na najnovija dešavnja, sagovrnica Danasa odgovara da ne očekuje od njih nikakvu ozbiljnu strategiju .

“Oni su se očigledno na izborima više borili za koalicionu poziciju sa SNS, nego za smenu ovog ucenjenog uzurpatora vlasti”, zaključuje Trajkovićeva.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije danas je naveo da je dobio zvaničnu informaciju da je tzv. Kosovo podnelo zahtev za prijem u Savet Evrope. Rekao je da je time Priština pokazala da je brutalno prekršila i pogazila Vašingtonski sporazum, nakon desetogodišnjeg gaženja Briselskog sporazuma, kao i rezoluciju 1244

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari