U borbi za Savski most neće biti povlačenja: Sagovornici Danasa o namerama rušenja simbola antifašizma, a za potrebe stanovnika Beograda na vodi 1Foto: Aleksandar Roknić

Najavljeno rušenje Starog savskog mosta zarad ugodnosti stanovnika Beograda na vodi za nas predstavlja još jedan od momenata kada moramo podići glas i ustati protiv jedne takve sulude odluke, mišljenja je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe Ne davimo Beograd – Moramo, dok Pavle Grbović, narodni poslanik i lider Pokreta slobodnih građana u izjavi za naš list smatra da će najodlučniji otpor takvoj nameri vlasti dati na beogradskim izborima koji su predviđeni na proleće.

Narodni poslanik, Vladeta Janković, rekao je u Skupštini Srbije da će „posledice rušenja mosta biti višestruke i dalekosežne“, kao i da on znam toliko da će „sam pokušaj da radovi počnu mogao biti povod da slobodomisleći građani izađu na ulice i ustanu u odbranu, ne samo lica i duha svog grada, već i sopstvenog dostojanstva“.

Prema rečima Dobrice Veselinovića, otpor rušenju mosta je nužan, kao i da je siguran da u toj borbi neće biti povlačenja.

U borbi za Savski most neće biti povlačenja: Sagovornici Danasa o namerama rušenja simbola antifašizma, a za potrebe stanovnika Beograda na vodi 2
foto Miroslav Dragojević Danas

– Nema nikakve potrebe da se ovaj ili bilo koji most u Beogradu ruši, a pogotovu nema nikakvog smisla da se to radi zarad stanovnika Beograda na vodi. Ne davimo Beograd je i nastao na protivljenju otimanju javnih dobara i obala i što se nas tiče bićemo na ulici kako bi sprečili da se jedan od simbola Beograda. simbola borbe protiv fašizma u našem gradu iseče i baci u staro gvožđe. Nemam dileme da će Beograđani svim mogućim sredstvima i masovno braniti naš most, u toj borbi neće biti povlačenja – zaključuje Dobrica Veselinović.

Pavle Grbović napominje da je „ovo je verovatno jedinstveni slučaj u kom se država zadužuje da bi nešto rušila“.

U borbi za Savski most neće biti povlačenja: Sagovornici Danasa o namerama rušenja simbola antifašizma, a za potrebe stanovnika Beograda na vodi 3
Foto FoNet Milica Vučković

– Upravo zato ovo nije samo borba za očuvanje jedne konstrukcije, jednog mosta, već zdravog razuma. Najbolji mogući otpor će građani pružiti glasanjem na izborima koji se očekuju sledećeg proleća jer se samo na taj način može pružiti odlučan i konačan otpor destruktivnom režimu – zaključuje on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari