U Skupštini o koaliciji SPS-a i SNS-a i novim izborima 1Printskrin RTS

Poslanici vlasti ušli su danas u Skupštini Srbije u kratku raspravu sa opozicijom zbog odnosa Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, naročito pošto su funkcioneri naprednjaka i jutros nastavili da optužuju socijaliste da ne podržavaju dovoljno Aleksandra Vučića.

Nakon nekoliko diskusija u kojima su poslanici pitali da li vladajuća koalicija i dalje postoji, poslanica SNS-a Marina Raguš rekla je da ne treba da brinu ni za Vučića ni za naprednjake, da je Vučić konsolidovao finansije, premrežio zemlju putevima, i napravio energente, te da su naprednjaci uvek spremni za nove izbore.

Prvi put od jutros u sali su se pojavili socijalisti čija je šefica poslaničke grupe Snežana Paunović poručila kolegama da ne treba da brinu za SPS.

„Nemojte da nas branite i da namećete atmosferu da smo spremni da sarađujemo sa vama. U poslednjih 11 godina sve što je urađeno bila je državotvorna politika Ivice Dačića i Aleksandra Vučića“, rekla je Paunović.

U Skupštini o koaliciji SPS-a i SNS-a i novim izborima 2
foto FoNet Zoran Mrđa

Ona je opoziciji poručila da „nema osnova“ da se nadaju da su socijalisti ti koji će im biti pomoć i da ne računaju na to kad god da budu izbori, navodeći da na politiku socijalista neće uticati njihova diskusija u parlamentu.

Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović odgovorio je poslanici da SPS ne treba svoju „pravovernost“ SNS-u da dokazuje na opoziciji, već da se obrati svojim koalicionim partnerima.

„Sad pokažite da ste dostojni i da ste oni pravi, nas izdvojte iz porodničnih svađa, i čuvajte telefone gospodo socijalisti“ rekao je Stefanović.

Paunović mu je replicirala da joj je taj govor simpatičan, ali da joj nije jasno „da li je to replika njoj, ili preporuka nekom drugom“.

Poslanici danas razmatraju 1.205 amandmana na set pravosudnih zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari