SDA SandžakaFotografija: M.J.

Predsednik „SDA Sandžaka“ Sulejman Ugljanin izjavio je danas na konferenciji za medije da smatra da su građani Novog Pazara glasali po svom razumu.

– Svi oni koji glasaju za vladajuću velikosrpsku opciju i njihove koalicione poslušnike na terenu, biće odgovorni za njihove postupke u prošlosti i budućnosti. A to znači, da se je državno rukovodstvo ove države i inspirator zločina nad Bošnjacima sa genocidnom parolom “Sto Bošnjaka za jednog Srbina”. Svi oni koji su podržali ovu velikosrpsku opciju biće odgovorni za zločine u budućnosti nad Bosnom, Sandžakom i Kosovom – rekao je Ugljanin.

Ugljanin je dodao da parlamentarne izbore u Srbiji smatra nepoštenim, nefer i nekorektnim uslovima, naročito za manjinske stranke i opoziciju, iako imaju jednog poslanika manje zadovoljni su sa preko 20.500 glasova koje su osvojili.

– Naša dva poslanika, koji imaju znanje, iskustvo i dokazane sposobnosti, već imaju napisan program o tome šta će konkretno tražiti, šta su im prioriteti i uopšte kako će postupati u Skupštini Srbije, na koji je preko 20.500 građana dalo svoj overen potpis. Nismo jedini koji su na ovim izborima dobili manje poslanika i to nas ne obeshrabruje – rekao je Ugljanin.

On je na konferenciji za novinare rekao da neće ništa menjati u svojoj politici i da ga brojke ne zabrinjavaju, ali i smatra da su Albanci na ovim izborima bili diskriminisani i da mu je žao što njihov dosadašnji partner, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija nije osvojila nijedno poslaničko mesto.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari