Uručite penzionerima kartice poštom kao Vučićeva pisma: Dragutin Radosavljević, Srbija Centar 1Foto: Z. S. M.

 

Povodom početka akcije podele penzionerskih kartica u Kragujevcu reagovao je dr Dragutin Radosavljević, član Glavnog odbora stranke Srbija Centar.

– Fond PIO je počeo sa podelom penzionerskih kartica. I sve bi to bilo za pohvalu dok se ne dođe u kragujevačku filijalu, pomenutog Fonda, i od neljubaznih činovnika izvuče informacija da se pomenute kartice, našim najstarijim sugrađanima uručuju na četvrtom spratu do koga se ne može liftom, kaže Radosavljević za Danas.

Razlog je, kako on navodi, „što jedan lift ne radi, a drugi nije bezbedan”, pa na ulazu u PIO fond portir obaveštava građane „da lifrovi nisu bezbedni” i da se „juče jedna žena zaglavila, jedva smo je izvadili”.

Po njegovim rečima to je ponižavajuća slika za jednu ustanovu i bespotrebno mučenje i izlaganje fizičkim naporima za starije Kragujevčane.

– Gospodo iz kragujevačkog Fonda PIO u ime naših najstarijih sugrađana molimo vas, da zarad malo ljudskosti i poštovanja prema starim ljudima, otvorite jedan šalter u prizemlju zgrade za tu namenu, ili im kartice pošaljete poštom, apeluje dr Radosavljević.

On ih podseća da „adrese već imate”, jer:

– Predsednik Vučić im se obraćao pismima sa raznim obećanjima više puta, zaključuje Dragutin Radosavljević.

Stranka Srbija Centar SRCE na lokalnim izborima u Kragujevcu koji će se održati 17. decembra je u opozicionoj koaliciji Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, na čijoj listi su sem njih stranka Zajedno, Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari