Valjevski socijalisti traže ostavku ili smenu direktora vodovoda 1Konferencija za novinare SPS-a Foto: Kolubarske.rs

Na gradilištu u Ulici Ljube Kovačevića, dva meseca nakon prethodnog obraćanja, konferenciju za novinare održali su odbornici Socijalističke partije Srbije. Ovaj put nisu govorili samo o radovima, koje izvodi JKP „Vodovod”, a koji traju već tri meseca, nego i o funkcionisanju tog javnog preduzeća, piše portal Kolubarske.rs.

Šef odbonričke grupe SPS-JS u Skupštini grada Đorđe Pavlović je ztražio, zbog „nestručnosti i nesposobnosti” smenu ili ostavku Ivana Filipovića, direktora JKP Vodovod.

Pavlović je naveo da bi jedno javno-komunalno preduzeće dobro funkcionisalo, da bi ostvarivalo rezultate i bilo uspešno u svom radu, potrebno je da se stekne nekoliko faktora: dobra organizacija, dobro postavljeni ciljevi, fokus, istrajnost, disciplina i, ono što je najbitnije, ljudski resursi.

– Pošto toga u JKP „Vodovod” očigledno nema, jedino na šta građani Valjeva mogu da se oslone jeste ili sreća ili, što je još gore, stručnost i sposobnost direktora Ivana Filipovića. Kako to izgleda, vidite i sami. Jedna ulica od 300 metara, koja u tehničko-tehnološkom smislu uopšte nije zahtevna, se rekonstruiše tri puna meseca, i to je zaista nezabeleženo i nezapamćeno u valjevskoj istoriji, kazao je Pavlović.

Valjevski socijalisti traže ostavku ili smenu direktora vodovoda 2
Đorđe Pavlvić Foto: Kolubarske.rs

On je podsetio na to da se direktor Vodovoda u ranijim izjavama pravdao da su neki dobavljači kasnili sa dostavom materijala za izvođenje radova.

– Dva meseca posle te izjave, ja zaista sumnjam u istinitost direktorovih reči. Materijali je stigao, i šta je sada problem? Šta sada nedostaje? Da li je to tada bilo samo jeftino opravdanje, odugovlačenje ili samo jedna izjava koja je trebalo da sačuva funkciju direktoru Filipoviću. Zašto bi građane Valjeva interesovao nedostatak materijala i to što dobavljači, eventualno, kasne? Građani Valjeva hoće kvalitetnu, pravovremenu, brzu uslugu na koju ne moraju da čekaju tri meseca da se završi kako bi mogli normalno da žive u svojoj ulici, smatra Pavlović a prenose Kolubarske.rs.

Dodao je da najmanje što bi se moglo očekivati jeste da ili gradonačelnik Lazar Gojković smeni direktora „Vodovoda” ili da direktor sam podnese ostavku, jer je ovakvo stanje apsolutno neprihvatljivo.

– Očekivali smo da „eksperti”, kakvima se predstavljaju, jednu, u tehničko-tehnološkom smislu, skromnu ulicu završe brzo, lako i jednostavno. Ispostavilo se da je to ozbiljan poduhvat za „eksperte”. Poručujem gradonačelniku da se ekspert ne postaje tako što vam stranka kaže da ste ekspert, već tako što završite školu ili diplomirate na odgovarajućem fakultetu. Sa ovakvim „ekspertima”, nažalost, nećemo daleko dogurati, rekao je Đorđe Pavlović.

Valjevski socijalisti traže ostavku ili smenu direktora vodovoda 3
Gradilište u Ulici Ljube Kovačevića Foto: Kolubarske.rs

S obzirom na to da su se radnici i mehanizacija JKP „Vodovod”, i ovaj put kao i pre dva meseca, pojavili na istoj lokaciji i u istom danu za kada su socijalisti zakazali konferenciju za novinare, Đorđe Pavlović je konstatovao da „jedino što pokreće valjevsku vlast jesu konferencije za novinare odborničke grupe SPS-JS u Skupštini grada”.

– Evo, danas su se setili ponovo da rade. Možda bi bilo dobro da je naša odbornička grupa držala konferencije za novinare na svaka tri dana u Ulici Ljube Kovačevića, možda bi ona do sada bila završena, konstatovao je Pavlović.

Na pitanje novinara da li će svaki dan organizovati konferencije za novinare na ovom mestu, ne bi li ulica bila završena, šef odborničke grupe SPS-JS je odgovorio da se nada da će sve biti brzo završeno, ne zato što je socijalistima teško da dolaze ovde, ne bi im bio problem da svako jutro drže konferencije za novinare u Ljube Kovačevića, nego da se spreči bruka, sramota i maltretiranje koje doživljavaju građani Valjeva, stanovnici ovog kraja.

– Iskreno se nadam da će ova ulica uskoro biti završena, a da će na sledećoj sednici Skupštine grada direktor „Vodovoda” Ivan Filipović biti smenjen ili će sam podneti ostavku, zaključio je Đorđe Pavlović, pišu Kolubarske.rs.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari