VLADIMIR ORLIĆfoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

 

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas u Pragu, gde učestvuje na Konferenciji predsednika parlamenata država članica Evropske unije (EU), da punopravno članstvo u EU ostaje strateški cilj Srbije.

„Isto ćete uvek čuti od predsednika Republike Aleksandra Vučića, predsednice Vlade Srbije i nas u Narodnoj skupštini, a ove reči potvrđujemo predanošću i konkretnim napretkom“, rekao je Orlić na radnom doručku koji je organizovan za predsednike parlamenata država kandidata za članstvo u EU.

On je ukazao na uspehe koje je Srbija postigla u svim oblastima koje spadaju u vladavinu prava, kao i na kompletiranje reforme pravosuđa koja je započeta promenom Ustava prošle godine, zahvaljujući kojoj je naša zemlja u ovoj oblasti dostigla najviše evropske standarde ikada, navodi se u saopštenju iz Skupštine Srbije.

Orlić je istakao značaj sveobuhvatnih reformi za bolju i prosperitetniju budućnost svih građana Srbije, čak i kada formalno vrednovanje preduzetih koraka izostaje.

On je dodao da poseban segment na evropskom putu Srbije predstavlja dijalog koji se vodi između Beograda i Prištine, a da je za njegov dalji napredak neophodno da Priština ispuni obavezu koju ignoriše i poriče više od deset godina – konačno formiranje Zajednice srpskih opština.

„Po ovom pitanju očekujemo podršku svih naših prijatelja i partnera. Srpski narod na KiM trpi najstrašniji teror. Ljude tamo hapse, na njih pucaju, maltretiraju i decu. Neverovatno je šta se dešava u srcu Evrope u 21. veku. Nastavićemo da se zalažemo za stabilnost i mir, osnovne preduslove za naš, i napredak regiona u celini“, rekao je Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari