"Nemoj da si tako drska i bezobrazna": Vučić "prekorio" i pohvalio Brnabić, pa rekao da razume zašto se od njega pravi demon 1foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom današnjeg obraćanja u Predsedništvu poručio je premijerki Srbije Ana Brnabić da sledeći put tri puta jače odgovori Mihaelu Rotu, predsedniku Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga.

Vučić je naveo da su mu svi Evropljani čestitali prvobitno na izbornoj pobedi na nacionalnom nivou čistoj kao suza, a da su onda promenili mišljenje.

“ Sad vidite da oni koji su učestvovali u kriminalnim aferama i Šider i Šenah, obojica velike lopuže, isto kao Bob Mendenez. Pitao sam se zašto on to radi, a onda smo shvatili, uhapšen je u Americi savatali sa ne znam koliko tona zlata, parama… Saznamo da je radio i za Albance, pa zato je on voleo Đilasa i Mariniku, i Albance“, rekao je on.

Vučić je dodao da Rot ne mrzi toliko nas koliko voli Kurtija i nezavisno Kosovo, jer ga Srbija zanima isključivo bez Kosova, rekao je on.

„Zamislite vi, Ana Brnabić se drznula da odgovori Mihaelu Rotu. Nemoj da si tako drska i bezobrazna. Sledeći put mu odgovori triput jače da nauči šta znači nezavisna država, nek se igra sa nekim drugim državama. I svaka ti čast što si imala hrabrosti da mu odgovoriš, za razliku od većine drugih koji se sakriju u mišiju rupu. A nije on nikakav gospodin, bio je on uvek protiv Srba, najveći srbomrzac u Nemačkoj“, rekao je Vučić premijerki koja je sedela u prvom redu na konferenciji.

Opisao je razgovor sa jednim međunarodnim predstavnikom koji ga je savetovao, kaže, da da opoziciji Beograd, kao što je to učinio mađarski premijer Orban i turski predsednik Erdogan.

„Rekao sam mu da su moji snovi različiti od njegovih, moji se tiču budućnosti moje zemlje, a ne moje lične budućnosti“, rekao je Vučić i dodao da je tom diplomati poručio da je bolje da ga na silu „skinu sa vlast“

„Radije bih umro na bilo koji način nego što bi prihvatio to što si mi rekao. Boriću se i u koliko moji prijatelji budu rekli da im ne smetam u tome, daću sve od sebe da se suprostavim onima koji sruše Srbiju i unište Beograd“, naveo je predsednik.

Rekao je da nikada neće prihvatiti takve ucene i pritiske.

„Razumem zašto je potrebno od mene praviti demona. Suviše sam tvrdoglav i suviše volim svoju zemlju da bih pristao da budem njihov potrčko“, naveo je predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari