Vučić komentarisao govor Dušice Sremčević na protestu "Srbija protiv nasilja" 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Dušica Sremčević iz Kraljeva je na protestu „Srbija protiv nasilja“ u subotu ispričala svoju stranu nasilja koje je doživela od strane supruga. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući na televiziji Pink komentarisao njen govor, ali je rekao da i ne zna gde se to dogodilo.

– Ne znam da li je bilo u Beogradu, Kraljevu, Leskovcu. Pustili su damu koja je izašla i rekla…Nju je valjda suprug tukao. Uhapšen je. Izdržao je kaznu. Izašao iz zatvora. Logično je da izađete iz zatvora i kada ubijete nekog a ne kada izdržite kaznu za lakša krivična dela. A ona kaže Vučiću, Brnabić, vi ste mi krivi ako mi se nešto desi posle toga – naveo je on.

Kako je dodao, možete da razumete tu ženu koja je pod stresom i pritiskom, ali onda mediji i političari „mrtvi ladni“ insistiraju na tome i pokušavaju da to zloupotrebe.

– Kriv sam zato što se neko udao, bio izložen nasilju, država reagovala, uhapsila i što bi neko u budućnosti mogao da izvrši neki napad. I onda se pitate da li postoji nešto za šta nisam kriv – kazao je on.

Vučić se osvrnuo i na slučaj koji je potresao BiH, naglasivši da je višestruki ubica Nermin Sulejmanović imao obiman dosije, za razliku od počinilaca nedavnih masovnih zločina u Srbiji, ali, kako je istakao, tamo niko ne traži od (Denisa) Bećirovića (člana Predsedništva BiH) ostavku.

-U BIH dogodila se strašna tragedija, 4 mrtvih i 3 ranjenih i to nije uradilo dete od 12 godina. Čovek je ušao u direktan prenos, i to traje, i neko ne interveniše… Ovde sam ja za sve kriv! Svi pronalaze alibi u meni. U svakom ministrastvu postoje šefovi koji idu i pričaju da sam ja za sve kriv. A to pričaju zato što ne mogi da rade baš ono što su želeli, rekao je Vučić, pomenuvši kako Dušan Bajatović, (direktor Srbijagasa) u šali kaže da on i ne objašnjava kad mu neko nešto priča, već kaže „Vučić je kriv“.

Objšanjavajući dalje kako je za sve kriv, predsednik Srbije kao primer naveo je i kada fudbalski klub Partizan.

Kada Sabah u Azerbejdžanu da go Partizanu, kriv je Vučić jer je on namestio neke da budu u Partizanu. Vaša odluka je i ko će da bude u Zvezdi i ko će da bude u Partizanu. Ja sam jednom pogrešio pre 10 godina kada sam se umešao i to nikada ne bih sebi dozvolio. To je kada tražite krvica za sve i svi pronalaze krivca u meni, rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari