Vučić: Mnogo urađeno na unapređenju izbornih uslova 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom sastanka sa posrednicima Evropskog parlamenta u medjustranačkom dijalogu o izbornim uslovima da je on od početka pokazao spremnost i volju da sasluša sve argumentovane predloge i da je mnogo već urađeno u cilju unapređenja izbornih uslova „kako bi se na adekvatan način došlo do atmosfere poverenja i odogovornosti svih učesnika“ na izborima.

U saopštenju iz srpskog Predsedništva navodi se da su evroparlamentarci Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i bivši poslanici EP Knut Flekenštajn i Eduard Kukan istakli važnost slobodnog, fer i transparentnog izbornog procesa.

Dodali su da će nastaviti da daju pun doprinos u okvirima svojih kompetenecija i ekspertize u cilju opšteg unapređenja predizborne atmosfere u Srbiji, uz nastojanje da se blagovremeno dođe do konkretnih rezultata.

Oni su Vučiću kazali da je razgovor sa predstavnicima opozicije bio konstruktivan i upoznali ga sa pojedinim sugestijama u vezi sa izbornim procesom, ali i sa predloženim izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika, kao i o tekućem radu Privremenog nadzornog tela za praćenje medija.

Posrednici EP govorili su i nedavno održanom referendumu o promeni Ustava Srbije u delu o pravosuđu i „pozdravili završetak važnog koraka u reformi Ustava u cilju jačanja nezavisnosti pravosuđa, u skladu sa strateškim izborom Srbije za pristupanje Evropskoj uniji“, piše u saopštenju.

„Rad na nezavisnosti pravosuđa mora da se nastavi. Nezavisnost pravosuđa ostaje jedan od najjačih stubova svake moderne demokratije“, dodaje se.

Vučić je tokom razgovora sa predstavnicima EP istakao i brojne i konstantne opstrukcije kojima vlasti u Prištini, suprotno svim demokratskim standardima i evropskim vrednostima, pokušavaju da liše Srbe sa Kosova i Metohije da ostvare svoje biračko pravo na aprilskim izborima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari