Vučić kod Marića: Nova S i N1 mrze ceo svet 1foto: Happy TV

„Što se nas tiče, mi bismo voleli da što pre dođe do mira i to bi bila najlepša vest na svetu. Ne mešamo se ni u šta, sklonili smo se, a ako neko misli da bi Beograd bio dobro mesto za tako nešto,mi smo srećni da to ponudimo i našim ukrajinskim i našim ruskim prijateljima“, rekao je odlazeći predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u „Ćirilici“ Milomira Marića, na TV Happy, komentarišući izjavu Sergeja Lavrova da bi Beograd bio dobro mesto za pregovore Ukrajine i Rusije.

Odlazeći predsednik rekao je da Sergej Lavrov naveo da je Beograd dobro mesto za pregovore Ukrajine i Rusije, te da se niko nije znao gde su i kako su održani pregovori 2014. kada je došlo do prvog rata u Ukrajini, kao i pregovori sa talibanima.

Naveo je da je dosta puta razgovarao sa Lavrovim, za kog kaže da je dobro upoznat u prilike u Srbiji, kao i da je na razumevanje za poziciju Srbije naišao i kod ruskog ambasadora Bocana-Harčenka i ukrajinskog ambasadora Aleksandrom Aleksandrovičem.

Vučić je govoreći o odnosu srpskih medija prema ratu u Ukrajini naveo da ako se gleda Hepi stiče se utisak da su Rusi dobro, a Ukrajinci zlo, dok ako se prate Kurir i Blic, utisak je suprotan.

„Neću ni da komentarišem one kojima su svi zlo, jer oni mrze ceo svet – Nova S, N1…“, rekao je Vučić.

Vučić je demantovao tekst objavljen na više svetskih i medija u regionu u kome se tvrdi da su ukrajinske snage uhapsile ženu iz Srbije, snajperistu, rekavši da se ona nalazi u Zabeli.

“Rekao sam dajte proverite još tri puta, i naravno kod nas je u zatvoru. Ta vrsta laži na koju sto puta morate da odgovorite… I nikada ne vredi kada odgovorite. Demanti se čuje pet puta manje od njihove laži“, naveo je odlazeći predsednik.

Odlazeći predsednik nije komentarisao samo rad Nove S i N1, već i Gardijana za koji je kaže da se pretvorio u medij koji treba samo da širi laži o tome kako Srbija napada Kosovo.

Ne učestvujem u funkcionerskoj kampanji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je on jedini predsednik koji je pristao da sedam dana pred izbore ne učestvuje u takozvanoj „funkcionerskoj kampanji“ i da on to poštuje.

Rekao je da je poslednje njegovo pojavljivanje bilo na otvaranju brze pruge i „na još jednom događaju“ i da sada do izbora ne prisustvuje otvaranju puteva, pruga i fabrika.

Predsednik je na televizji Hepi rekao da u svom mandatu nije imao slobodnih dana i naveo sa kime se sve od svetskh državnika susreo u poslednjih pet godina.

Vučić kaže da je kampanja njegove liste pozitivna, da ne „snimaju filmove o svojim protivnicima“ i da nikoga ne vređaju, a da su on i njegova porodica najviše napadani.

„Zamislite oni su svi tako normalni i pametni, a neko ko je ‘psihopata i lud’ ih pobeđuje na izborima, nešto tu čudno ima“, rekao je Vučić.

Ponovio je poređenje sa stripom Asteriks i Obeliks i da „postoji jedno malo pleme nepokoreno“ kao što je danas Srbija.

Srbiju region više ne može da stigne u ekonomiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je nabolji odgovor napadima iz regiona- ekonomski uspeh Srbije.

On je na televiziji Hepi rekao da ne može svakodnevno da odgovara liderima regiona koji napadaju Srbiju, ali koliko god oni radili protiv Srbije, jedino što ne mogu da pobede su putevi, pruge i plate i penzije koje će dostići hiljadu, odnosno petsto evra.

Ponovio je da će mladi ljudi ponovo dobiti po sto evra od države kao dokaz brige i poštovanja, te da će oni najčešće prvi put raspolagati nečim što su sami stekli.

„Nisam hteo da to radimo pre izbora, već ćemo prvog, drugog i trećeg juna i to je odgovornost za mlade ljude, i to je mali novac, ali nameće i prve odgovornosti, obaveze i odnos prema novcu“, rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbiju region više ne može da stigne kada je reč o ekonomiji, kao i da niko ne pomišlja da „napadne Srbiju“ jer su se stvari promenile.

„To sve imamo zahvaljujući ekonomiji“, rekao je Vučić i ponovio da je bruto domaći proizvod sa 32 milijarde 2012.godine, a ove godine će biti 56 milijardi dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari