Vučić optužio opoziciju: Žele da mi ubiju sina Danila, da završi u šahti kao Gadafi, prebijen i silovan 1Foto: Shutterstock/Alexandros Michailidis

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije tokom rasprave o izveštaju o KiM više puta je optužio opoziciju da želi da mu ubije sina Danila i brata Andreja, i ne samo da ih ubije, već udavi u šahti kao Gadafija.

Prvi put je te optužbe na račun opozicije izrekao tokom prepodnevne polemike sa Srđanom Milivojevićem , poslanikom Demokratske stranke,a onda je ponavljao tokom raspave.

“ Govorite i kukate kako je neko vas nazivao pogrdnim imenima. Evo vam šta kaže ovaj čovek koji je malopre govorio. Kaže Andrej i Danilo, to je moj mlađi brat i Danilo, moj stariji sin, pronađeni u šahti, kao Gadafi. Dakle taj čovek želi da mi ubije dete. Rekao je da želi da moje dete završi u šahti kao Gadafi, a ne znate kako je Gadafi završio. Sram vas bilo što to radite, što to govorite i pri tom se smejete i za sve vreme glumite žrtvu”, naveo je Vučić i dodao da ne postoje stvari koje opozicija neće da uradi, da izgovori.

A onda je tokom rasprave više puta ponovo da neko preti da će Danilo proći kao Gadafi, a Gadafi je prebijen, silovan, ubijen i bačen u šaht.

„Neću vam dati da ubijete ni jedno dete, ni moje ni bilo koje“, poručio je predsednik Srbije uz aplauze poslanika vladajuće većine.

Niko od opozicije nije reagovao na Vučićeve optužbe da žele da mu ubiju sina i brata.

Predsednik je očigeldno u parlament došao spreman za replike, sa “dokaznim materijalom” protiv opozicije.

Kada su poslanici Ne davimo Beograd kritikovali Vučića zato što se još ne zna ko su ubice Olivera Ivanovića, on je izvukao njihovu fotografiju iz Kosovske Mitrovice na kojoj nisu baš ožalošćeni.

Kada je Zelenović kritikovao njegovu kosovsku politiku, predsednik države pokazao je fotogradiju na kojoj lider Zajedno sedi ispod kosovske zastave.

Slaviši Ristiću izvukao je bankovni papir na osnovu koga se vidi da je on iz kosovskog budžeta naplatio oko 120 000 evra .

Zato ni ne čudi što je poslanik sa liste Narode stranke, Vadeta Janković bio zadovoljan, što Vučićevu repliku na njegov govor nije pratio neki inkriminišući dokument, ili fotografija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.