"Šta je sledeće nakon sendviča s parizerom - Toma Mona se kupa bebi šamponom u lajvu na Instagramu?" 1Foto: Printscreen/Pink, ilustracija: Danas

Najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će snimati kako s ministrima Momirovićem i Malim jede hleba, parizera i majoneza, strateg političkog marketinga Stevan Vlajić vidi kao „populistički performans koji se izvodi iz nekoliko koraka“.

„Prvi je bio predstavljanje pojeftinjenja parizera i drugih životnih namirnica koje se mogu naći u većini domova, a onda je sačekao elitističke reakcije kako to radi zbog sopstvenih birača i manje-više ih je dočekao“, kaže on.

Dodaje da najavom snimanja doručka s Momirovićem i Malim predsednik želi da proizvede identifikaciju da bi pokazao kako on i ministri mogu da žive kao „sav normalan svet“.

"Šta je sledeće nakon sendviča s parizerom - Toma Mona se kupa bebi šamponom u lajvu na Instagramu?" 2
foto lična arhiva

„Neki njegovi birači će to i bukvalno progutati, neki ne, ali će se kompletna opoziciona javnost sutra najverovatnije baviti tim besmislenim činom. Na taj način on nastavlja sa kupovinom vremena i plasiranjem banalnog sadržaja, dok ispod radara prolaze mnoge teme koje su od suštinskog značaja za Srbiju i njene građane“, navodi Vlajić.

Vučićevu najavu medijski stručnjak Nebojša Krstić smatra prirodnom reakcijom na „histeriju nastalu posle njegove (Vučićeve, prim. nov) najave pojeftinjenja nekih namirnica.

"Šta je sledeće nakon sendviča s parizerom - Toma Mona se kupa bebi šamponom u lajvu na Instagramu?" 3
Foto: FoNet/Aleksandar Mijailović

„Vučićeva najava pojeftinjenja nije politički gest. To je test inteligencije za blazirane snobove iz lažno nezavisnih medija i njima pripadajuće opozicije. Ne verujem da treba naglasiti da su svi oni pali na testu“, kaže Krstić.

„Vučićeva žrtva“

Karikaturista Marko Somborac pita „da li smo svesni žrtve koju čine predsednik i ministri“.

"Šta je sledeće nakon sendviča s parizerom - Toma Mona se kupa bebi šamponom u lajvu na Instagramu?" 4
foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

„Da li smo svesni žrtve koju čine predsednik i ministri, koji će jedanput probati parizer koji nikad ne jedu, samo da bi pokazali kako brinu o onima koji su prinuđeni da ga jedu svaki dan? Previše smo nezahvalni za vođstvo koje imamo i koje čini tolike žrtve za nas“, navodi on.

Nenad Milosavljević, autor satiričnog portala „Njuz.net“, poput Somborca ima pitanje, mada njega zanima da su Mali i Momirović obavešteni da će učestvovati u ovom performansu „jer bi bilo bezveze da za to saznaju preko medija“.

"Šta je sledeće nakon sendviča s parizerom - Toma Mona se kupa bebi šamponom u lajvu na Instagramu?" 5
foto: Prinstcreen/YouTube/Njuz.net

„Jedno od pitanja na koja bismo morali da dobijemo odgovor je i da li su Siniša Mali i Toma Momirović obavešteni da će učestvovati o ovom perfomansu jer bi bilo bezveze da za to saznaju preko medija. Da li ih je iko pitao žele li da jedu sendviče sa parizerom i majonezom ili su stavljeni pred svršen čin? Šta je sledeće, da Mali pije sok od jabuke pred kamerama? Da se Toma Mona kupa šamponom za bebe u lajvu na Instagramu?“, kaže Milosavljević.

Vučić je, podsetimo, nakon obraćanja u petak, tokom kog je iz korpe izvlačio određene namirnice, između ostalog i parizer, kako bi najavio njihovo pojeftinjenje, na narednoj konferenciji, usled kritike dela medija i opozicione javnosti najavio da će snimiti telefonom kako doručkuje sa ministrima Sinišom Malim i Tomislavom Momirovićem sendvič s parizerom i majonezom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari