Vučiću "petorka" donosi paket 1Printskrin Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da 21. oktobra u Beograd dolaze međunarodni posrednici kako bi se razgovaralo o dijalogu Beograda i Prištine, dok će on 23. oktobra otputovati u Njujork na sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Svakog dana se suočavamo sa pritiscima onih koji bi spolja da ruše Srbiju. Petorka koja dolazi, mislim da ne želi to, već žele da na drugačiji način postave kako rešavati problem krize na Kosovu. Videćemo kakav je paket i šta donose, rekao je Vučić novinarima posle svečane akademije obeležavanja 45 godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

On je ukazao da neki iz EU rade protiv Srbije i u tome imaju „pomagače u zemlji“, koji su u pismu Žozepu Borelju tražili uvođenje sankcija Srbiji.

Uvek postoje ljudi koji bi želeli da Srbiji bude što gore, to je njima bolje, konstatovao je Vučić i dodao da „to nema nigde“.

Oni politiku nemaju, to je politikanstvo, naglasio je on, objašnjavajući da je politika tih iz opozicije samo ako mogu njega da sruše i baš ih briga za Srbiju, samo da se dočepaju vlasti.

Vučić je poručio da je zato potrebno da se bude miran i pristojan i da Srbija „pokuša da izađe iz nelake situacije po nas, što manje oštećena“.

Nisu laki dani, stvari su užasno teške, ali verujem u našu sposobnost, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari