Vučić: Ponovo ću pokušati da dovedem Folksvagen, možemo da ponudimo veće subvencije 1Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sutrašnjem sastanku sa ministrom za privredu i energetiku Nemačke Peterom Altmajerom ponovo povesti incijativu da nemačka kompanija „Folksvagen“ dodje da posluje u Srbiji.

„Daćemo sve od sebe. Srbija nije član Evropske unije kao Bugarska i Rumunija, a nemamo veliko tržište kao Turska“, izjavio je Vučić u Vranjskoj Banji za televiziju Pink.

On je objasnio da postoje tehnički problemi zbog toga što Srbija nije član EU, ali da ipak Srbija može da ponudi subvencije za tu stranu kompaniju koje drugi ne mogu.

Vučić: Da sačekamo cirkus oko formiranja vlade u Prištini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija želi dogovor sa Prištinom, ali da prištinski političari, kako je rekao, „imaju opsesivnu želju da on ne bude na vlasti u Srbiji“.

On je u Vranjskoj Banji odgovarajući na pitanja Televizije Pink da prokomentariše izjavu Aljbina Kurtija da Prištini nije prioritet nastavak razgovora sa Beogradom, rekao da treba sačekati da se završi „cirkus oko formiranja vlade na Kosovu“, koji će, kako on očekuje, trajati duže nego što se misli.

Za Kurtija je rekao da se „izgleda mnogo druži sa Radom Trajković pa bi da uređuje političku scenu u Srbiji“.

„I Ramuš Haradinaj mi je prošle godine rekao da sam gotov, pa je izgleda završio pre mene, a i Kurti je još 2016. rekao da je Vučić najveća pretnja za samostalnost Kosova“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je najavio da će sutra biti objavljeno koliko je država dala novca Partizanu i Crvenoj zvezdi, ali da smisao toga nije nova svadja, već da gradjani čuju da je država vodila računa o sportu.

On je u Vranjskoj Banji rekao da je fudbalskim i košarkaškim klubovima dato možda i previše novca, ali da pre svega želi da ljudi ne misle da su u postupcioma prema Zvezdi i Partizanu bili nepravedni.

Vučić je dodao da paljenje knjige Gorana Vesića nije ozbiljno krivično delo, samo da je „užasno iz moralnog ugla“ te da će, kad policija utvrdi identitet, javnost biti obaveštena da li je reč o članovima Srpske napredne stranke ili opozicije.

Na pitanje da prokomentariše nove akcije lidera Dveri Boška Obradovića koji je lepio nalepnice u Privrednom sudu, Vučić je rekao da ih nije video jer je imao važne razgovore, i da je njegov program da uredi Vranjsku banju „a njihov nalepnice, rušenje, čupanje znakova, farbanje stakala u neke boje“.

„Nek se deca igraju,“ poručio je Vučić za Pink.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari