Vučić uoči samita o klimatskim promenama: Srbija će mnogo toga uraditi na polju Zelene agende 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Srbija će, svakako, mnogo toga da uradi na polju Zelene agende, ali i garantovanju pune energetske bezbednosti za naš narod, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu, uoči današnjih razgovora u Glazgovu.

On je dodao da će se danas u „prelepoj Škotskoj“ razgovarati o klimatskim promenama i merama koje, kako je Vučić naveo, svi moramo da preduzmemo kako bismo zaštitili život i sigurnu budućnost ljudi na Zemlji.

U Glazgovu se danas održava Samit lidera o klimatskim promenama – COP26.

„Pravo mesto da po ovom pitanju razgovaram sa svetskim liderima”, dodao je Vučić.

Predsednik Srbije Alekandar Vučić razgovarao je danas, na marginama samita o klimatskim promenama COP26, sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsednikom Francuske Emanuelom Makron, objavljeno je na instagram nalogu buducnostsrbijeav.
„Zahvalan @ursulavonderleyen na dugom i veoma sadržajnom razgovoru po svim važnim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropsku uniju. Posebno smo razmotrili sve probleme sa kojima se suočavamo u sferi energetike i sagledali strateške pravce delovanja u toj oblasti“, naveo je Vučić.

Kada je reč o susretu sa Makronom, Vučić je naveo da je uvek zadovoljstvo razgovarati sa njim i da Srbija i Francuska imaju mnogo planova da ojačaju saradnju.

„Uvek je zadovoljstvo videti velikog lidera i prijatelja, kao što je @bundeskanzlerin. Od Berlinskog procesa do @OpenBalkan bila je naša velika podrška“, napisao je Vučić o susretu sa Angelom Merkel u Glazgovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari