Vuletić o peticiji protiv sankcija Rusiji: Listu čine zavedeni anonimusi i dokazani ratni huškači 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Najtoplije treba zahvaliti potpisnicima Putinovog apela u Srbiji, zamaskiranog u ideju o protivljenju sankcijama Rusiji zbog brutalne agresije na Ukajinu. Naime, ovim Apelom se čitava ruska agenturna i kvislinška mreža sama popisala i stala iza istrebljivačkog rata koji režim Vladimira Putina vodi u cilju uništenja ukrajinskog naroda”,kaže za Danas Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, komentarišući peticiju intelektulaca protiv uvođenja sankcija Rusiji.

Vuletić kaže da sama lista potpisnika već svedoči o snazi ultradesničarskih i neofašističkih ideja u Srbiji danas.

“Listu čine zavedeni anonimusi i dokazani ratni huškači i glorifikatori ratnih zločina i zločinaca iz 1990-ih godina. Reč je o istim ljudima koji su prizivali i slavili genocid u Srebrenici, uništenje Vukovara, granatiranje dece i civila u Sarajevu itd. Danas u masovnim grobnicama u Buči, srpski potpisnici Putinovog apela vide novu Srebrenicu, u uništenju Mariupolja gledaju ponavljanje Vukovara, a u ubistvima civila u Harkovu vide svoju zločinačku opsadu Sarajeva”, napominje sagovornik Danasa

Prema njegovim rečima podrškom ovim ratnim zločinima i genocidu nad ukrajinskim narodom, potpisnici Putinovog apela žive „najslavnije“ dane svojih agresivnih ratova protiv suseda.

“Srbija mora pod hitno, kao i čitav slobodan i demorkatski svet da se razgraniči sa zločinom i da unutar svog društva osudi i izoluje ultradesničarsku Putinovu agenturnu mrežu laži i dezinformacija. Srbija je danas jedini Putinov saveznik u Evropi, jedina država koja nema moralnih dilema pred masovnim grobnicama i zločinom koji se dešava u Ukrajini. Tu sramotu, ravnu onoj iz 90-ih dugo i temeljno će plaćati naši potomci”, ističe Vuletić i poziva na hitno skidanje zločinačkog žiga sa našeg društva koju nam nameću potpisnici Putinovog apela i neizostavno zavođenje sankcija prema zločinačkom režimu u Kremlju.

Vuletić ističe da je Vučić najodgovorniji, ali je obaveza i svih ostalih političkih aktera da zahtevaju sankcije Rusiji ukoliko zaista žele Srbiju u EU.

“Kalkulisanjem na ovu temu i sakrivanjem opozicionarstvom Vučiću, suštinski se podržava Putin i njegov režim. Ukoliko Srbija nije u stanju to da uradi,  ponoviće svoje 90-te i naći se sama pred sankcijama čitavog slobodnog i demokratskog sveta”, zaključuje predsednik GDF.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari