Zašto opozicija ćuti o podršci Saši Jankoviću

* Opozicione dileme glase: da li treba imati svog stranačkog kandidata i tako "podići" stranku; ako podržimo jednog kandidat hoće li on nas podržati na parlamentarnim izborima
Šutanovca, Tadića i Radulovića muče ista pitanja

Ostavite komentar


  1. Čitam ovaj tekst i nikako da nađem i jedan valjan argument za ponašanje opozicionih stranaka. Opozicione stranke su takve kakve su, ( kilave ) i nije mi jasno šta tu ima da se puno mudruje. Ako izlaze svaka sa svojim kandidatom , nemaju nikakve šanse pošto samo razbijaju biračko telo i završavaju ispadanjem već u prvom krugu. Jeremić kao kandidat baš i nije neko pametno rešenje, pošto eventualni birači koji nisu za kandidata sadašnjeg režima očekuju čoveka koji je kao političar bio praktično nepoznat, a ne političare sa kajmakom na glavi, i čije biografije teško da bilo ko može da opere. Mora se priznati , takvih ne da je malo, već ih uopšte nema.

  2. Zato što opozicija ne može da se dogovori ni oko toga ko im je predsednik stranke, a ne nešto više. Svi bi da baš oni budu kandidati, ali taj film hvala Bogu nećemo gledati.Odavno su pokazali ko su i šta su, repriza nam ne treba ! Uhvatite se svi pod ruku gospodo opozicionari, pa opalite pesmu uz gitaru, za davna vremena, za bolje i niste !

  3. Niko od njih ne misli na dobrobit gradjana, vec na svoje licne interese. Kad kazem licne mislim na pojedinacno licne interese, jer lideri ne misle cak ni na partije i pokrete kojima pripadaju i koje vode. Jos ce oni da kalkulisu, kalkulisu…

  4. Opozicija je svesna da će pobediti kandidat naprednjaka ma ko bio, Janković nije pobednik, niko nije, zato je bolje da izadju svi lideri opozicije na izbore i homogenizuju svoje stranke.

  5. Dok je ovakve opozicije, bez ideja kako? Bez međustranačke tolerancije i uvažavanja. Baz jekih intelektualnih aktivista, nema nama napretka u izgradnji denokratskog društva.Džaba gubimo vreme.

  6. Svako od ovih narcisa i nabedjenih politicara misle da su bolji,znacajniji i potrebniji Srbiji od Sase Jankovica.
    Posto mi volimo da glasamo protiv,ovog puta bi trebali da se ujedinimo i glasamo za manje lopove,cirkusante,nesposobnjakovice,lazove,secikese,demagoge…Sva trojica i jos mnogi iz vlasti i opozicije nalaze mesto u ovoj grupi,a samo manjina ne previse.

  7. Ili Jankovic ili nista. A gde su nasi dragi opozicionari u tome svakim danom postaje manje bitno

  8. Cela opozicija zajedno ima toliko lose rezultate i rejting, "izlizane" predstavnike koji su vise puta pokazali svoju nesposobnost ili sklonost ka malverzacijama, da ne razumem cemu dvoumljenje kada je u pitanju podrska gdinu Jankovicu. Oni svoje apetite mogu da pokusaju da zadovolje na parlamentarnim izborima, ali da stvarno neko od njih misli da ima sanse da pobedi ili da ce u medjuvremenu naci odgovarajuceg kandidata je neodgovorno ako su stvarno demokratska opozicija, politikantski, proracunljivo, smesno, odvratno – ovo je pitanje odluke da li su za vladavinu prava ili dalje unistavanje institucija i krsenje ustava i zakona i kradju, sta im svakako nije strano. Ipak, najvecu odgovornost imaju glasaci, oni koji ne izlaze na izbore, beli listici, oni koji se prodaju za kilo brasna, jer se kockaju sa buducnoscu svoje dece, iako znaju da ce armija botova uraditi sta im se kaze i biti revnosna po pitanju izlaznosti na izbore. Kada se to zna, svako ko se iz bilo kog razloga uzdrzi od glasanja, dao je svoj glas SNSu.

  9. Ne zamlacujte sirotinju vise, bitno je da americka ambasada podrzi odredjenog kandidata, a vi sto se " dogovarate" , macku o rep.

  10. U slucaju pobede kanditata AV iskljucivi krivac bice opozicija. Najvecu odgovornost nosice DS koja nije jasna u odluci da podrzi zajednickog kandidata. Treba samo da postanu svesni da su ispod cenzusa a to je izgleda nemoguce!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.