Milica Ðurđević Stamenkovskifoto FoNet Milica Vučković

Stranka Zavetnici osudila je danas državne zvaničnike Srbije što nisu reagovali na izjavu američkog izaslanika Gabrijela Eskobara da je cilj formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) da se „ukloni kontrola koju Srbija ima na Kosovu“.

„U svakoj ozbiljnoj zemlji je nezamislivo da ovakve provokativne izjave jednog stranog predstavnika ostanu bez zvanične reakcije države. Ali to očigledno ne važi za vlast u Srbiji, koja ćuti dok govori Gabrijel Eskobar“, naveli su Zavetnici.

Ocenili su da izjave američkog izaslanika „više nego očigledno ukazuju na to da Brisel i Vašington nemaju nikakvu nameru da Srbima garantuju bezbednost na Kosovu i Metohiji“.

„Njihov jedini cilj je da dobiju saglasnost Srbije za potpunu integraciju severa pokrajine u pravni poredak tzv. Republike Kosovo. To je od početka i bio jedini pravi cilj ZSO, koja je poslužila za obmanjivanje javnosti u Srbiji i Srba na Kosovu i Metohiji“, stoji u saopštenju Zavetnika.

Pozvali su Vladu Srbije da „momentalno prekine“ sa daljim sprovođenjem francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju.

„U suprotnom, suočićemo se sa novim talasom iseljavanja srpskog naroda sa Kosova i Metohije koji bez zaštite i reakcije svoje države neće imati kud osim da napusti svoja ognjišta“, naveli su Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari