radomir lazovićfoto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Poslanička grupa Zeleno-levi klub u ovom trenutku i pod ovim uslovima neće učestvovati u konstituisanju Ženske parlamentarne mreže zbog zloupotreba predstavnica Srpske napredne stranke (SNS), saopštila je danas ta koalicija.

Ženska parlamerntarna mreža je neformalna organizacija čiji su prioriteti podsticаj ženаmа u Srbiji zа veće učešće u političkom i jаvnom životu, širenje svesti o ženskoj solidаrnosti i аfirmаcijа rodne rаvnoprаvnosti nа svim nivoimа odlučivаnjа.

Prema oceni Zeleno-levog kluba, zloupotreba te mreže se sastoji u selektivnoj i disproporcionalnoj osudi jednog nasilja nad ženama i pravdanju i prećutkivanju drugog, i to isključivo prema partijskim linijama podele.

Kako je objašnjeno, razlog za to je što je poslanica SNS Sandra Božić, koju je na mesto koordinatorke mreže predložila SNS, davala sramotne komentare koje je u svojstvu predsedavajuće Skupštine iznela na sednici.

Božić je za poslanice opozicije osporila pravo na slobodno kretanje u velikoj sali Skupštine i pitala „da li se preporučuju“ i to nakon što je poslanik SNS Dalibor Šćekić polno uznemiravao poslanicu DS Tatjanu Manojlović tokom njenog skupštinskog izlaganja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari