Zelenović: Zbog čega građani ne smeju da znaju razlog izmena Zakona o vodama 1Foto: S. Obrenić

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović upitao je danas u Beogradu nadležne institucije u Srbiji zbog čega građani ne smeju da znaju razlog izmena Zakona o vodama.

„Takav zakon ne sme da se donosi po hitnom postupku i bez javne rasprave. U Sloveniji je išao na referendum i građani su sa 78 odsto glasali protiv njega. Ovde (u Srbiji) građani ne mogu ništa da kažu i ne znaju ni šta se radi“, rekao je Zelenović na konferenciji za novinare ispred Doma Narodne skupštine.

Skupštine Srbije je danas započela zasedanje na kojem će razmatrati Predlog izmena i dopuna Zakona o zaštiti prirode i Zakona o vodama

Zelenović, koji je predstavljao i Građansku platformu „Akcija“, naglasio je da građani Srbije izmeni Zakona o vodama moraju da se suprotstave kroz „zajedničku aktivnost“.

„Pozivam sve da se zajedno borimo da sačuvamo reke, pa da vidimo šta će vlast da učini“, dodao je on.

Radomir Lazović iz Inicijative „Ne davimo Beograd“ rekao je da ništa ne sme da bude „skriveno od javnosti i građana“.

„Pitanje je kome je u interesu sprovođenje ovakvog zakona. Mi imamo velike probleme i sa drugim prirodnim dobrima i moramo da se borimo da prirodne stvari pripadaju građanima“, rekao je on i dodao da je u toj borbi neophodna međusobna podrška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.